El municipi fa un pas més per a convertir-se en DTI i aconsegueix situar-se en la fase més avançada d’aquest model, impulsant la modernització i competitivitat

La xarxa nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents ha aprovat la incorporació de l’Ajuntament d’Orpesa amb la finalitat de millorar la competitivitat i compartir bones pràctiques. Així ho ha anunciat la regidora de Turisme, Silvia Arnau, qui subratlla que amb aquest projecte “fem un pas més per a avançar en la conversió del municipi en una Destinació Turística Intel·ligent (DTI)”.

“En menys de dos anys hem aconseguit que la nostra localitat millore en molts aspectes i continuarem treballant perquè així siga. La incorporació d’Orpesa a la xarxa DTI d’àmbit nacional consolida el nostre compromís per a transformar el municipi en un DTI, impulsant la modernització i competitivitat de la nostra oferta turística en el marc d’un model sostenible, innovador i inclusiu, que incremente tant la qualitat de vida dels residents, com l’experiència turística dels visitants”, assenyala Arnau.

Així, Orpesa, en el marc del pla estratègic Orpesa Destinació Turística Intel·ligent, ha emprés el procés de transformació del seu model turístic de desenvolupament mitjançant la implantació del model Destinació Turística Intel·ligent–Comunitat Valenciana, desenvolupat, gestionat i coordinat per l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (INVAT·TUR). Després de dur a terme el diagnòstic DTI i l’elaboració del pla director, el municipi es troba ara en la fase més avançada del model (fase 3), i des de 2019 és membre de la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana.

Cal destacar que la xarxa DTI, constituïda a l’octubre de 2018 per la Secretaria d’Estat de Turisme, va nàixer amb l’objectiu de promoure un nou marc de referència per a consolidar la competitivitat del model turístic espanyol i servir com a exemple de col·laboració públic-privada. En l’actualitat, compta amb 483 membres dels quals 328 són destins, 63 són institucions, 89 empreses col·laboradors i tres són observadors internacionals.

Es tracta d’un projecte que ha aconseguit consolidar-se, tant a nivell nacional com internacional, i convertir-se en un nexe d’unió del sector turístic públic i privat, on gestors de destins, institucions i empreses comparteixen coneixement, casos d’èxit i bones pràctiques. I tot això amb l’única fi de millorar la competitivitat del turisme a Espanya.