Les sol·licituds per a optar a les places de gerent, tècnic especialista i auxiliar administratiu es poden presentar fins al dijous

 

El Consorci del Pacte Comarcal per l’Ocupació de la Plana Baixa ha llançat les bases objectives del procés de selecció per a dotar d’un gerent, tècnic especialista i auxiliar administratiu este òrgan, que té com a objectiu “treballar de manera conjunta per a donar solucions a l’atur, que és el pitjor problema que compartim tots els municipis”, tal com ha explicat la seua presidenta i alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños.

Les sol·licituds i la documentació necessària per a optar a estes places d’un any de durada es poden presentar fins a este dijous, 26 d’abril, en el Registre de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó (situat en la planta baixa). Les bases i els requisits es poden consultar en la web municipal www.lavallduixo.es, en l’apartat d’ocupació pública.

Baños ha destacat que el Pacte Comarcal per l’Ocupació s’ha reactivat esta legislatura i “hem fet un treball molt important per a saldar el deute heretat de l’anterior gestió, que no ens permetia rebre ajudes ni subvencions”. A més s’ha dotat de pressupost, aportat pels ajuntaments i per la Generalitat Valenciana, i personal propi.

De fet, a mitjan este mes es va presentar el diagnòstic del territori elaborat al costat de la Universitat Jaume I “per a saber en quina situació es troba la comarca i cap on anar”. Les persones que es contracten a través d’esta borsa d’ocupació seran les encarregades d’implementar durant enguany “les mesures concretes que proposa este anàlisi” per a impulsar l’eficiència empresarial, l’economia verda, els productes turístics conjunts i l’empreniment.

En este sentit, la presidenta del consorci ha afirmat que “cada municipi tenim una cosa que aportar i entre tots aprofitar estos recursos” i ha posat com a exemple a la Vall d’Uixó i el seu teixit empresarial i industrial i les Coves de Sant Josep com a principal reclam turístic, les localitats de costa per la seua oferta de sol i platja i les d’interior per la Serra Espadà, així com l’agricultura i altres indústries més específiques.

Cal recordar que este organisme està format pels ajuntaments de la Vall d’Uixó (presidència), Nules (vicepresidència), la Vilavella, Moncofa, Xilxes, la Llosa, Almenara, Artana, Eslida i Alfondeguilla. A més també participen els sindicats, la patronal, la Diputació de Castelló i el Servef “treballant conjuntament per damunt dels partidismes i els colors polítics, perquè la prioritat són les persones que estan en situació de desocupació”.