El Ple ordinari de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat una declaració institucional per a mostrar el suport de tots els grups municipals als establiments d’hostaleria i oci de la ciutat, com un dels principals sectors afectats per les restriccions de Govern i Generalitat per a frenar l’avanç de la pandèmia de covid-19

L’aprovació d’aquesta declaració compleix un dels compromisos adquirits per l’alcalde, José Benlloch, i els partits polítics en la reunió del passat 21 de gener amb representants de l’hostaleria i l’oci de la localitat.

En el document aprovat en la sessió plenària es reconeix el compromís del sector i “el seu esforç per a fer dels seus establiments l’espai més segur possible”. Així mateix, a través d’aquesta declaració institucional, l’Ajuntament es compromet a “treballar de manera conjunta per a buscar solucions que ajuden a pal·liar, en la mesura de les possibilitats i competències de l’Ajuntament, la crisi que pateixen els sectors de l’hostaleria i l’oci”, en el marc del Pacte local pel renaixement de Vila-real.

En la declaració institucional es recorda que “des de l’Ajuntament de Vila-real hem entés des del primer moment les dificultats a les quals estaven sotmesos aquests sectors, per això hem revocat l’Ordenança d’ocupació de via pública, hem ampliat l’ocupació de les terrasses per a poder facilitar el treball en espais a l’aire lliure, i hem fet campanyes de dinamització i de conscienciació”. A més, es destaca la col·laboració contínua i el treball conjunt de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Vila-real per a “consensuar en el marc del Pacte pel renaixement unes mesures per a ajudar aquells que més estaven patint aquesta crisi econòmica derivada de la pandèmia que afecta tot el món”.

A més d’aquesta declaració de suport, en la sessió s’ha donat llum verda amb el suport de tots els grups municipals a la modificació de crèdits necessària per a crear la línia d’ajudes directes a l’oci nocturn, també compromesa durant la reunió amb els empresaris del sector. Es tracta d’una línia de subvencions directes de 50.000 euros per a “un dels sectors més castigats des del primer moment de la pandèmia, que inclou establiments com ara discoteques, sales de ball, karaoke, bars de copes i pubs, i que a penes han pogut obrir des del mes de març passat”, remarca Benlloch. Una vegada habilitada la partida, es consensuaran les bases per a la distribució d’aquestes ajudes entre els negocis de l’oci nocturn de Vila-real, “intentant acurtar en la mesura que siga possible els terminis perquè aquestes ajudes puguen arribar com més prompte millor i evitar que aquest sector, que no ha rebut cap suport específic per part d’altres administracions, puga subsistir i mantenir-se una vegada passe aquesta pandèmia perquè puguem continuar tenint una ciutat viva i diversificada”, afirma l’alcalde.

En un altre ordre de coses, el Ple ordinari també ha aprovat per unanimitat la concessió dels Premis 20 de Febrer per a reconéixer la trajectòria d’aportació i implicació amb el municipi de persones i col·lectius. Els guardonats d’aquesta edició són el veterà establiment Hostal Sant Joan; la periodista Pilar Cerisuelo; la filòloga Rosanna Cantavella; el president del Club Ciclista Vila-real, Pascual Falcó Sala, Saleta; el president de la secció local de l’Adoració Nocturna Espanyola, Manuel Usó, el Roget, i la infermera jubilada Paula Pérez Luceño.

També amb el suport de tots els grups municipals s’ha aprovat de manera definitiva la modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana per a construir una rotonda en l’encreuament del camí de les Voltes amb l’avinguda de Bèlgica, amb la finalitat de reordenar el trànsit i garantir la seguretat viària amb la creació d’una glorieta i una zona verda i aparcament annexos.