La regidora de Cultura, Rosario Royo, i el director dels Premis Poble, Juanjo Clemente, han presentat hui als premiats de la 21a edició d’aquests guardons, que en aquesta ocasió reten homenatge als afectats i als qui han estat en primera línia en la lluita contra la pandèmia

Així, els premiats d’aquest 2021 són: la Policia Local de Vila-real, el personal docent i educador, el Departament de Salut de la Plana i els comerciants de la localitat. 

En un any tan excepcional, la gala dels XXI Premis Poble adquirirà una posada en escena diferent. L’organització, donada la situació actual de la pandèmia, i a l’espera d’una millora sanitària, ajorna els premis que se celebren al febrer per al divendres 12 de març a les 20 hores, a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, on es retrà homenatge a les víctimes i afectats per la covid-19 i també a tots aquells que amb el seu esforç han hagut de combatre al virus en primera línia. Tot això, sempre que les restriccions sanitàries ho permeten.

L’esdeveniment s’adaptarà a les actuals circumstàncies, complint estrictament amb les recomanacions de les autoritats sanitàries i comptarà amb la participació del mag Yunke, els Dolçainers i Tabaleters de Vila-real, les sopranos Rosanna i Gisela Morales, acompanyades al piano per Natasha García i al violoncel per José Enrique Bouché, i finalment la Coral Sant Jaume. Però, la vintena primera edició de Premis Poble servirà també per a recordar les diferents fases de la qual està sent la pandèmia del segle XXI i com ha viscut i viu Vila-real aquest episodi de la seua història.

L’organització ha hagut de sacrificar gran part de l’espectacle, però la gala s’adaptarà a les circumstàncies i complirà amb les mesures de seguretat indicades per les autoritats sanitàries amb un aforament limitat i obert a tota la societat, ja que es retransmetrà en directe per streaming a través de Facebook i el canal YouTube i en diferit per les televisions. “Encara que una miqueta diferent, serem fidels a la nostra cita amb la cultura, amb la tradició, amb la ciutat i un sentit reconeixement a la gent de Vila-real i als col·lectius, i entitats que es distingeixen pels seus triomfs i aportacions a la vida col·lectiva i al municipi”, ha indicat el director de l’esdeveniment cultural, Juanjo Clemente, qui ha anunciat el nom dels quatre protagonistes, i per tant premiats en aquest any: els docents i educadors, els comerciants representats a través de les diferents associacions de comerç local, la Policia Local i el Departament de Salut de la Plana.

La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha valorat no sols la importància d’aquests premis per a “reconéixer la vàlua i retre homenatge a la nostra gent” sinó també el treball de recuperació de la cultura i tradicions locals que realitza l’organització dels premis en cada gala, que habitualment se celebra durant les Festes Fundacionals de la ciutat. Royo ha confiat que la situació sanitària permeta celebrar l’esdeveniment el mes vinent de març.

Finalment, Juanjo Clemente ha confirmat l’assistència d’autoritats locals, provincials i autonòmiques així com la de premiats d’edicions anteriors i va agrair a l’Ajuntament la seua sensibilitat i col·laboració amb la cultura i les tradicions, així com a totes les persones i entitats que, en les actuals i difícils circumstàncies, fan que la gala dels Premis Poble siga una realitat.