La Junta de Govern aprova el pla de desescalada per a reprendre el préstec de llibres a les biblioteques amb cita prèvia

La Junta de Govern Local ha aprovat els plans de desescalada de diferents serveis municipals, que recobren l’atenció presencial amb les corresponents mesures de prevenció sanitària. Després de comptar amb el vistiplau del gabinet tècnic de desescalada, l’òrgan de govern ha donat llum verda als plans de contingència per a la reobertura de les biblioteques, amb la finalitat de reprendre el servei de préstec i devolució de llibres; la Casa de la Dona; els serveis de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) i Gestiona’t; l’Equip Específic d’Intervenció amb Infància i Adolescència (EEIIA); el centre de dia de menors d’inserció sociolaboral Espardenyers; i la Regidoria d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient per a l’obertura al públic de l’oficina, entre d’altres.

L’Ajuntament de Vila-real està aplicant un pla de prudència, responsabilitat i seguretat en la desescalada a la nova normalitat, a través del gabinet tècnic que supervisa els plans presentats pels departaments municipals. Amb el dictamen favorable d’aquest gabinet, la Junta de Govern ha autoritzat la pròxima reobertura de les biblioteques i agències de lectura de la ciutat únicament per al préstec i devolució d’obres, informació bibliogràfica i bibliotecària. El servei, tant a la Biblioteca Central i la Biblioteca Infantil Pius XII com a les agències de lectura del Pilar i Solades, s’activarà de moment en horari de matí i amb cita prèvia, tal com ha indicat la regidora de Cultura, Rosario Royo, i únicament per al préstec i devolució de llibres. Els usuaris hauran de demanar per correu electrònic el títol que desitgen sol·licitar en préstec i se’ls comunicarà el dia i hora per a la recollida. Royo ha assenyalat que la reobertura es produirà al llarg dels pròxims dies quan estiga preparat per complet el protocol de prevenció i seguretat sanitària. Les prestatgeries d’obres de lliure accés al públic romandran tancades i no es permetrà la permanència a la sala de lectura ni l’ús dels ordinadors i mitjans informàtics d’ús públic.

D’altra banda, l’atenció presencial a la Casa de la Dona es reactiva també amb totes les mesures higienicosanitàries i, en aquest cas, ja és possible sol·licitar cita prèvia a través del telèfon 964 547 000.

La Regidoria de Proximitat que dirigeix l’edil Miriam Caravaca també ha obtingut el beneplàcit de la Junta de Govern per a recuperar l’atenció presencial a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) i el servei Gestiona’t, tots dos situats a la Casa dels Mundina. També en aquest cas és necessària la cita prèvia telefonant al 964 547 000. Els horaris d’atenció de l’OMIC seran dilluns i dijous de 9.30 a 13.30 hores i dimarts de 16.00 a 19.00 hores. En el cas de l’oficina Gestiona’t l’atenció presencial es realitzarà els dimarts de 10.00 a 12.00 hores.

Altres plans de desescalada aprovats són l’obertura al públic de l’oficina de la Regidoria d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient; la reactivació de l’atenció presencial de l’Equip Específic d’Intervenció amb Infància i Adolescència (EEIIA) així com del centre de dia de menors d’inserció sociolaboral Espardenyers.

Finalment, la Junta de Govern ha donat compte també del pla de desescalada per a la reobertura de serveis i activitats que desenvolupen altres entitats o administracions en edificis municipals com la seu de l’Associació Acudim o el Centre d’Educació de Persones Adultes.