La Regidoria de Territori i Mobilitat explica per a 2018 amb un pressupost modest, “d’acord amb la situació financera de l’Ajuntament”, però que permetrà gestionar i impulsar actuacions “que, encara que lluny de les grans inversions, donaran resposta a les necessitats dels ciutadans”

El regidor Emilio M. Obiol ha detallat les principals intervencions de l’àrea una vegada entre en vigor el pressupost municipal. “La gestió temerària del PP en els últims anys de govern ens ha llegat una situació que seguim patint i que ens obliga a ser molt cauts a l’hora de pressupostar inversions, encara que no podem renunciar a elles”, indica.

Entre les més importants estan els 151.000 euros per a urbanitzar l’illa de l’antiga factoria d’Herarbo, en la zona sud-est de la ciutat. “Aquesta iniciativa ens permetrà obrir d’una vegada per sempre els carrers de Carinyena, Alfred Nobel i Isabel de Villena, de manera que no solament responem a una reivindicació històrica dels veïns, sinó que donem continuïtat als vials de la zona, incrementem les places d’aparcament i guanyem en fluïdesa en el trànsit rodat”, destaca. “Hem tardat més del que ens agradaria, per açò demanem disculpes als veïns i esperem que prompte puga ser una realitat”, apunta.

Altres actuacions de microurbanisme incloses en la previsió de l’àrea de Territori són la continuació de la vorera de l’avinguda de Castelló en el costat est (valorada en 11.000 euros) o la millora de les rotondes del Cedre (8.000 euros) i d’Alemanya amb Sant Manuel (16.000 euros). Des de Territori també està prevista la construcció d’una rotonda en l’encreuament del camí Vell Onda/Castelló amb el carrer Encarnació (92.000 euros) i l’expropiació de terrenys (171.000 euros) per a fer pròximament una glorieta en el camí les Voltes, que comptarà amb una zona verda annexa de 1.800 metres i un vial i zona d’aparcament per a vehicles pesats. “Ambdues rotondes pretenen dotar de seguretat i fluïdesa al trànsit”, explica.

En l’àmbit de la millora del patrimoni, destaca la rehabilitació de la Torre Motxa, amb un pressupost de 48.000 euros. També es contemplen els plans Castelló 135 1 i 2 de la Diputació, que permetran adequar i convertir en espai cultural al Molí la Vila, que comptarà amb un estany annex, i rehabilitar l’alberg del Termet. Tots dos projectes estan valorats en 180.000 euros. A més, es destinaran 57.000 euros a la remodelació de la plaça de la Panderola, s’invertiran 49.000 euros per a l’adequació de l’estacioneta com a seu de Creu Roja i s’adequarà l’antiga Cambra Agrària, amb 76.000 euros.

En un altre apartat lligat a l’àmbit del patrimoni, però en col·laboració amb altres institucions, destaquen l’aportació de 32.000 euros per a la restauració de l’orgue principal de l’església Arxiprestal i la dotació de 16.000 euros per a adequar el cor de la capella de l’Hospital, fent-lo accessible, ambdues intervencions en col·laboració amb el Bisbat de la Diòcesi de Sogorb-Castelló. També està previst aportar 50.000 euros per a contribuir a la construcció del futur cor de la basílica de Sant Pasqual.

Aquestes inversions es completen amb el primer pla de mobilitat de Vila-real, per al qual ja s’ha rebut el 50% de l’aportació per part de la Conselleria. “Anem a remodelar el servei d’autobús intern de la ciutat per a fer-lo visible, útil i que, gràcies a la redefinició de trànsit arribe a més punts, fent que els veïns l’utilitzen i compten amb ell, millorant el trànsit i ajudant a fer una ciutat més amable amb els vianants”, indica. “En definitiva, són inversions significatives en nombre, però modestes quant a quantia, que faran la vida dels ciutadans més fàcil, amable i còmoda”, conclou.