Malgrat estar construït fa 10 anys es trobava en unes condicions pèssimes per la seua mala execució

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està asfaltant el Polígon la Travessa (Àrea 10) dins de la primera fase del Pla d’Asfaltat 2018-2022, que es va aprovar en plenari municipal. L’alcaldessa, Tania Baños, i la regidora d’Urbanisme, Francesca Bartolomé, han visitat els treballs en una zona industrial que “malgrat portar construïda 10 anys estava en unes condicions pèssimes”, tal com han explicat.

L’empresa concessionària de les obres d’asfaltat i els tècnics municipals, en començar a treballar en la superfície “han detectat que s’havia depositat una capa mínima d’asfalt sobre terra de taronger i sense pràcticament saorra”. Això provoca la inestabilitat del terreny “i l’asfaltat s’afona i s’alça amb facilitat, provocant situacions de perill per als vehicles que transiten”.

Per això la primera fase d’este Pla d’Asfaltat (previst en cinc anualitats) ha prioritzat l’actuació en l’Àrea 10, “seguint criteris tècnics i no polítics”. D’esta manera, s’han arreglat i asfaltat els trams que estaven en pitjors condicions, encara que “en general l’estat del polígon és molt deficient”, han assenyalat.

Este polígon es va urbanitzar en la legislatura d’Isabel Bonig com a alcaldessa i l’Ajuntament de la Vall d’Uixó “no va recepcionar les obres i ara estem patint els greus problemes d’una mala execució, perquè es va fer amb menys inversió de la que era necessària”.

Cal recordar que fa unes setmanes es va asfaltar la zona dels blocs de la Colonia San Antonio i part de la Colonia Segarra. En finalitzar amb l’Àrea 10, les màquines tornaran a la Colonia San Antonio per a adequar l’entorn del centre social i dos carrers del Carbonaire. L’any passat ja es va actuar en este barri i també en el Grup La Unió.

El Pla d’Asfaltat contempla quatre anualitats més amb una inversió total d’1.000.000 d’euros “per a continuar millorant la nostra ciutat, sense finalitats electoralistes com es feia abans”. De fet, la segona fase del pla ja està pressupostada per a enguany i contempla continuar en Carbonaire, Colonia Segarra i Toledo.