El 9 de juny els vallers i valleres entraran gratis a les Coves i gaudiran de tallers sobre prehistòria i ecologia i del concert de Guateque

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat la I Fira de la Sostenibilitat en el Paratge de Sant Josep, que se celebrarà el dia 9 de Juny, la programació del qual han desgranat a les portes de les Coves els regidors de Turisme i Medi Ambient, Higi Daniel i Fernando Daròs, i el conseller delegat d’Emsevall, Jorge García.

Esta data s’ha triat amb motiu de dos dies importants que es commemoren aeixa mateixa setmana: el 5 de juny el Dia Internacional del Medi Ambient i el 6 de juny el Dia de les Coves i el Món Subterrani. Este últim “fa referència directa al patrimoni turístic i natural més emblemàtic” de la ciutat: les Coves de Sant Josep. Així, amb esta nova iniciativa es potenciarà el turisme i es conscienciarà sobre ecologia i la necessitat de cuidar el nostre medi ambient”, tal com ha destacat Daròs.

Per a esta I Fira de la Sostenibilitat s’ha organitzat un ampli programa d’activitats gratuïtes des de les 11.00 hores, sobretot dirigides als xiquets i xiquetes, i s’instal·laran diversos estands amb productes sostenibles i ecològics. Daniel ha explicat que pel matí es desenvoluparan les jornades didàctiques de la prehistòria “perquè els més joves coneguen en profunditat com vivien els nostres avantpassats amb tallers i demostracions”. A les 17.00 hores s’impartirà un taller ecològic en el qual “aprendre sobre reciclatge i sobre què podem fer per a cuidar el nostre planeta” i a les 19.00 hores actuarà el grup local Guateque.

Per la seua banda, el conseller delegat d’Emsevall ha expressat que “una vegada més” les Coves de Sant Josep es promocionen “baix la bandera de la sostenibilitat i el turisme de qualitat i respectuós amb el medi ambient”. Com a incentiu, este 9 de juny els vallers i valleres “podran gaudir de la meravella natural de les Coves de Sant Josep” amb entrada gratuïta fins a completar aforament. Per a açò hauran de presentar el DNI en taquilla.