Les actuacions han començat pel carrer Sagunt i continuaran en Ausiàs March i San Quintín, la carretera Segorbe i l’avinguda Sud-oest

La Vall d’Uixó vorà renovats, abans de concloure el present 2019, prop de 800 metres de conduccions d’aigua potable. Unes labors emmarcades dins del pla ‘Renovació i millora de les infraestructures de la xarxa d’aigua potable’ que l’Ajuntament i FACSA, empresa concessionària d’este servei, estan duent a terme en el municipi.

Estes labors comprenen la instal·lació de noves canalitzacions de polietilé d’alta densitat en la carretera Segorbe i els carrers Sagunt, Ausiàs March i San Quintín, en substitució de les actuals, molt antigues i extremadament fràgils.

En una altra actuació, en l’avinguda Sud-oest, la companyia centrarà els seus esforços en un tram de xarxa incomplet, el final del qual connectaran amb una de les conduccions principals, de manera que es cree un circuit tancat, o en malla, que recircule l’aigua i millore la seua qualitat sanitària.

D’esta manera, tal com ha apuntat Óscar Peris, coordinador de la Zona Sud de FACSA, amb el projecte “posarem fi als trencaments i fugides en les conduccions i millorarem els recursos hídrics de la ciutat i, amb això, el servei prestat als veïns de la localitat”.

L’alcaldessa, Tania Baños, i la regidora d’Urbanisme, Francesca Bartolomé, han destacat que a més de la millora del servei “també adeqüem les voreres i l’asfaltat d’estes zones, adaptant-les a la normativa d’accessibilitat”. A més ha anunciat que ja s’ha rebut el permís arqueològic de la Conselleria que autoritza “a complir amb el compromís que tenim amb els veïns del Roser d’actuar al carrer San Quintín, que està en molt mal estat”.

La zona d’execució de les obres ha rebut hui la visita de representants de les entitats implicades. Per part del consistori, han acudit Tania Baños, alcaldessa de la Vall d’Uixó, i Francesca Bartolomé, regidora d’Urbanisme, que han estat acompanyades per Óscar Peris i Guillermo Urios, cap de servei de FACSA.