La Regidoria de Turisme i la Junta Central de Setmana Santa, que per primera vegada compta amb l’aportació de 20.000 euros a través d’un conveni, impulsen una nova programació amb algunes novetats per a continuar impulsant la celebració

Un any més, la plaça Major va acollir aquest dissabte 9 la Tamborada Provincial, en la qual mig centenar de bombos i tambors van donar el tret d’eixida a una intensa programació de Setmana Santa, que tornarà a posar en valor l’art, la cultura, el patrimoni i la història de Vila-real, sense oblidar la religiositat.
El regidor de Turisme, Diego Vila, i el president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz, han donat a conéixer tots els actes programats per a commemorar aquesta Festa d’Interés Turístic Provincial, que per primera vegada ha comptat amb l’aportació de 20.000 euros mitjançant un conveni de col·laboració amb la Junta Central.
“Per a nosaltres és un orgull continuar celebrant les nostres arrels, amb una festivitat que compta amb prop de 500 anys d’història i amb un intens treball d’organització, del qual s’encarreguen els membres de la Junta Central durant tot l’any”, indica l’edil. “Gràcies a aquest esdeveniment, continuem impulsant el nostre turisme i la nostra marca de Turisme Religiós, a banda de posar en valor tantes característiques del nostre caràcter”, explica, al mateix temps que destaca la incorporació de novetats cada any.
El president de la Junta Central ha sigut l’encarregat de desgranar els principals actes nous. Sense oblidar el Sant Viacrucis celebrat el diumenge 10 i que tots els dimecres  El president de la Junta Central ha sigut l’encarregat de desgranar els principals actes nous. Sense oblidar el Sant Viacrucis celebrat el diumenge 10 i que tots els dimecres de Quaresma se celebrarà el cant de les cinc nafres en la capella del Crist de l’Hospital, Sanz ha anunciat que aquest diumenge, 17 de març, se celebrarà la primera Trobada de Guàrdies Romanes i Armats, amb una cercavila que començarà a les 11.00 hores a la Casa dels Mundina i a les 12.30 hores la concentració a la plaça Major. Els actes continuen el dimecres 20 de març, amb la Missa del pelegrí, a la basílica de Sant Pasqual, el dissabte 23 amb la X Peregrinació a Torrehermosa i el cap de setmana del 30 i 31 amb l’XI Pregó Musical Ciutat de Vila-real, que comptarà amb les actuacions d’agrupacions de Gandia, Albacete, Alacant, Benidorm i Vila-real. Com sempre, el dissabte serà a l’interior de la basílica i el diumenge a la plaça de la Vila.
Ja a l’abril, el rector de l’església Arxiprestal de Vila-real i vicari general de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, Javier Aparici, serà l’encarregat de llegir el pregó de Setmana Santa a la capella del Crist de l’Hospital. El dissabte 6 donarà començament un cicle de Setmana Santa de cinema, amb la projecció de Evangelio según San Mateo, a la sala d’actes de la Fundació Caixa Rural. Un dia després tindrà lloc la XXVII Processó Diocesana de confraries i germandats de Setmana Santa, que enguany serà a Nules.
El divendres 12 l’església Arxiprestal acollirà una missa en honor a la Mare de Déu dels Dolors i el dissabte 13 es projectarà un nou film titulat Resucitado. El dia 14 se celebrarà el Diumenge de Rams amb una tamborada des de la plaça de Mossén Ballester fins a la plaça Major. El dimarts 16 continuen els actes amb la desfilada processional infantil-juvenil i el Dimecres Sant es realitzarà el trasllat d’imatges de la Confraria de Santa Magdalena a l’església Arxiprestal, des d’on tindrà lloc la desfilada processional de confraries i germanors. El Dijous Sant començarà amb el Sopar del Senyor, a l’església major; li seguirà la passió musical Laquima Vere, posteriorment l’Hora Santa novament a l’església i continuarà amb la Processó del Silenci a partir de la mitjanit, amb eixida des de la capella del Crist de l’Hospital, lloc en el qual es podran dipositar aliments per a ajudar a Joventut Antoniana, Càritas i Sant Vicent de Paül.
El Divendres Sant comptarà amb el Via crucis, des del convent dels Pares Franciscans, al qual seguiran els Sants Oficis a la vesprada i la desfilada processional del Sant Soterrament. El Dissabte Sant s’incorpora una altra novetat a la Celebració de la Paraula al costat del Sant Sepulcre, ja que dins del Festival d’Òpera Vila-real, l’Arxiprestal acollirà la interpretació del Rèquiem re menor KV 626 de Mozart, a càrrec del Cor Tutte Voci i l’Orquestra de Cambra que dirigeix Josep Gil. Finalitzarà la jornada amb la Vigília Pasqual. La Setmana Santa conclourà el Diumenge de Pasqua de Resurrecció amb la processó de la trobada, després de la missa que començarà a les 8.00 hores en l’Arxiprestal.