La Regidoria d’Esports compta aquest 2018 amb un pressupost de 3,3 milions d’euros que serviran per a convertir la ciutat en un autèntic poliesportiu a l’aire lliure

 

Així ho ha afirmat el regidor de l’àrea, Javier Serralvo, que ha presentat el desglossament de la partida econòmica, en la qual s’inclouen despeses de personal, les ajudes als 65 clubs esportius locals i el pla de manteniment d’instal·lacions. “Aquests són els principals punts en els quals invertim el pressupost”, detalla.

“Hem tingut moltes dificultats per a configurar una partida econòmica a causa del llast de l’urbanisme del PP, que segueix perjudicant any rere any tots els projectes de futur d’aquest Ajuntament”, lamenta Serralvo. “Malgrat tot”, aclareix, “hem intentat que aquestes circumstàncies no paren la màquina i hem programat diferents propostes per a seguir avançant en el nostre model de Ciutat de la Salut i l’Esport”.

Amb aquest objectiu, cadascun dels 65 clubs esportius de la ciutat compten amb patrocini per part del Servei Municipal d’Esports (SME) perquè “mantinguen les seues activitats i seguisquen ajudant a mantenir un intens calendari tot l’any amb esdeveniments esportius”. Una altra de les grans partides dels comptes correspon al manteniment de les instal·lacions esportives. “Des de la nostra arribada el 2011 hem engegat la nova piscina d’estiu -que reobri divendres que ve, 22-, el pavelló Melilla i la Ciutat Esportiva Municipal, entre altres infraestructures, que requereixen d’un manteniment perquè tot estiga en les millors condicions”, apunta. “Només en neteja se’n van 460.000 euros, en electricitat, 235.000, en gas, 97.000 i en reparacions, uns 120.000 euros”, detalla el responsable d’Esports.

A la xarxa d’infraestructures esportives se sumen també les actuacions que es duran a terme en les instal·lacions a l’aire lliure. “Som una ciutat oberta, que durant tot l’any organitza esdeveniments al carrer, on també practiquen centenars de persones, per això volem centrar-nos a completar el nostre projecte per a convertir Vila-real en una ciutat esportiva a l’aire lliure”, manifesta Serralvo.

Per aquest motiu, enguany es farà realitat una de les peticions dels últims Pressupostos Participatius, com és l’ampliació i millora del circuit de workout del jardí d’Alaplana, i es crearan dues noves zones al costat de la Piscina Yurema Requena i el pavelló Melilla. “Aprofitarem els elements que es retiren per a donar cabuda al nou punt d’Alaplana en els altres dos punts, que seran de gran utilitat també per als aficionats al crossfit“, detalla. El sport point del Termet i el circuit de running, que enguany, a més, es millorarà, completen la xarxa a l’aire lliure, a la qual se sumarà la construcció de la pista bàsica d’atletisme de la CEM. La remodelació de la instal·lació d’aigua calenta en el camp de Fundació Flors -amb una inversió de prop de 60.000 euros- i la instal·lació de bicicletes més modernes en el gimnàs de la Piscina Yurema Requena són unes altres de les actuacions incloses en els comptes de 2018. “Un pressupost prudent i responsable amb el qual s’intenta fer tot el possible per a millorar en l’àmbit esportiu”, conclou.