El cementeri municipal de Vila-real acaba de sumar 240 nous nínxols que permetran allargar la vida del recinte construïts, per primera vegada, amb un nou sistema de material prefabricat que ha reduït els costos a la meitat

En total, s’han invertit 121.826 euros que, en altres circumstàncies, hagueren tingut com resultat la meitat d’espai per a enterraments i, a més, haurien tardat més temps a estar disponibles, a causa del procés de construcció.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, i la regidora de Cementeri, Rosario Royo, han visitat els resultats d’aquesta primera intervenció, que s’engloba dins d’un pla de remodelació integral del recinte que va començar en 2017 i que ha permès obtenir 620 unitats d’enterrament, entre la creació de més de 400 noves unitats i la remodelació dels espais ja existents. A aquestes se suma la rehabilitació del mur perimetral, la reparació de cobertes i la millora de voreres i zones per als vianants, entre d’altres.

Les obres van començar amb la construcció de 30 noves unitats en panteons verticals i han prosseguit amb diferents treballs, als quals se suma ara la creació de 240 nous nínxols alçats amb un nou sistema prefabricat de formigó que “han estalviat temps i, sobretot, diners”, tal com expliquen Obiol i Royo. Ambdós regidors es mostren satisfets després de comprovar “l’excel·lent resultat enfront de l’edificació d’obra tradicional”.

“Per primera vegada, el cementeri de Vila-real ha sigut objecte d’una remodelació amb aquest material, que ja s’utilitza en altres municipis amb molt bons resultats”, indica Obiol, qui destaca les “possibilitats i avantatges que ofereix”. “Des del punt de vista sanitari és homologat, compleix amb tots els protocols i estàndards legals de l’àmbit de les inhumacions i costa la meitat”, apunta.

“Des de l’equip de govern treballem per mantenir el cementeri com mai abans s’havia fet, per açò aquesta intervenció no és l’única, ja que des de 2011 hem realitzat un treball constant per a posar al dia -després de l’abandó del PP- i millorar aquesta infraestructura, que també ha realitzat altres remodelacions”, afegeix Royo. Així, s’ha executat la construcció de 144 noves unitats de columbaris -també amb el sistema prefabricat-, la rehabilitació d’unitats d’enterrament ja existents, la rehabilitació del mur perimetral i la construcció de sobrecobertes, a més de millorar voreres i zones de vianants.

La inversió total de l’actuació és de 410.000 euros, “una inversió escassa però que ha donat molt de si”, assegura Obiol. “Aquest equip de govern de progrés actua amb responsabilitat i transparència, fent que cada cèntim dels nostres ciutadans revertisca en el seu benestar”, conclou el regidor.