Els treballs suposen una inversió de més de 200.000 euros i són la primera fase del projecte de peatonalització parcial d’esta zona

 

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i FACSA han començat les obres per a renovar i millorar les infraestructures de la xarxa d’aigua potable en la zona de la Plaça del Centre i voltants. L’alcaldessa del municipi, Tania Baños, al costat de la regidora d’Urbanisme, Francesca Bartolomé; així com diferents representants de l’empresa concessionària, han visitat les obres, que inclouen la reforma de les canalitzacions d’aigua potable.

Els treballs, que disposen d’un pressupost de 202.982 euros, s’executaran en dos fases. En una primera, per a la qual s’estima una durada de 3 mesos, es renovarà la xarxa d’alguns trams dels carrers Correus, García Esbrí i Xacó, amb la seua respectiva reposició del paviment i l’ampliació de les voreres si és necessari. Així mateix, també s’instal·larà un pal carregador de mòbils en la cantonada del carrer Xacó amb l’avinguda Cor de Jesús.

Quant a la segona fase de les actuacions, consistiran en la renovació de les canalitzacions en la Plaça del Centre, que es compaginarà amb les obres que es duran a terme en el mateix emplaçament durant els pròxims mesos, amb l’objectiu de peatonalitzar parcialment “este emblemàtic espai, que recuperem per a les persones després d’un procés de participació ciutadana i que suposarà dinamitzar la zona comercialment”, tal com ha expressat Baños.

Representants de FACSA i l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, han assegurat que “la renovació d’este tram de la xarxa d’aigua potable és una mostra més de l’esforç continu i conjunt del consistori i de FACSA per oferir aigua potable de màxima qualitat als ciutadans”. Durant la visita de hui, han recordat que “el municipi ha patit un notable canvi quant al subministrament refereix, ja que des de 1997 els ciutadans compten amb aigua potable durant 24 hores al dia i s’ha reduït el 60% del consum, és a dir, s’ha passat de 17.000 m3/dia a quasi 7.000 m3/dia hagut de principalment a la inversió en millores i la sectorització de la xarxa, el que ha permès reduir pèrdues”

Així mateix, cal destacar que durant estos últims anys, s’han renovat quasi 40.000 metres de xarxa, la qual cosa suposa un 20% de les conduccions actuals i es compta amb un sistema de telecontrol que utilitza els últims avanços en tecnologies informàtiques i telecomunicacions.