L’alcaldessa destaca que s’avança en les eines per a la regularització d’habitatges després de l’entrada en vigor del Pla General

L’Ajuntament de Castelló sotmetrà a consulta pública en els pròxims dies la memòria del Pla de Reforma Interior PRI-M-57 de la Marjaleria, perquè tot aquell que estiga interessat puga expressar les seues opinions, suggeriments i observacions sobre els problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa, la necessitat i oportunitat de la seua aprovació, els objectius de la norma i les possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores. En aquests termes es plantejarà la primera consulta pública del primer Pla de Reforma Interior previst en la Marjaleria, la tramitació de la qual s’ha activat per part de la Junta de Govern Local la mateixa setmana que ha entrat en vigor el nou Pla General de Castelló. A més, aquesta setmana l’Ajuntament exposarà en una reunió amb els veïns els detalls d’aquest pla i explicarà els passos a seguir en el desenvolupament d’aquest PRI.

“El consistori avança així de la mà de la ciutadania en la posada en marxa de les eines que preserven els valors i la riquesa ambiental de la Marjaleria i ofereixen la possibilitat de regularitzar edificacions sempre que es complisquen una sèrie de requisits legalment establits”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Oferir solucions reals per a la Marjaleria és una prioritat per a aquest equip de govern després d’anys d’incertesa sobre el futur de la marjal”, ha apuntat Marco.
La memòria del Pla de Reforma Interior 57 es podrà consultar en els pròxims dies i durant un termini de vint dies en l’apartat de Consulta Pública Prèvia de la pàgina web de l’Ajuntament (www.castello.es). Aquesta consulta pública prèvia servirà per a la posterior redacció del PRI, a través del que s’abordarà l’ordenació i urbanització d’un àmbit de sòl urbà de baixa densitat, amb habitatge consolidat, dotant de vials i serveis urbanístics adequats. L’àmbit d’actuació, amb una superfície total d’uns 74.608 metres quadrats, es troba localitzat en la franja delimitada per l’avinguda de la Mar i l’avinguda Germans Bou, en la zona més pròxima al Grau. Afecta a 87 parcel·les i hi ha 77 habitatges.
La finalitat d’aquesta consulta pública és l’ordenació i urbanització d’un àmbit de sòl urbà amb habitatge consolidat, que no disposa de tots els serveis urbanístics. També es tindrà en compte l’entorn que embolica l’àmbit d’actuació a fi de preservar els valors de la Marjaleria.