La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha acompanyat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en la seua visita a les noves instal·lacions de l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) a Almassora

La rectora s’ha felicitat pels nous espais addicionals dels quals disposa l’ITC per a la realització de les seues activitats i ha animat el sector a avançar en la investigació per fer front als nous reptes i desafiaments que té per davant, entre els quals ha destacat l’escassetat energètica, les emissions, o la quarta revolució industrial, entre d’altres. «Els sectors industrials necessiten una renovació contínua i, per això, és fonamental, ara més que mai, estrènyer la col·laboració entre la Universitat Jaume I i l’AICE, per continuar sent un referent mundial en la formació i la innovació del sector ceràmic», ha assegurat.

El president d’AICE-ITC, José Castellano, ha posat de manifest l’agraïment a la Generalitat Valenciana pel seu suport a aquest nou impuls a la investigació. Per la seua banda, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, s’ha mostrat visiblement satisfeta de veure créixer el polígon, obrint pas a la industrialització i al desenvolupament del municipi, manifestant també la importància que té per a Almassora la presència d’un centre investigador com l’ITC, que ve a ocupar una edificació a la qual la corporació desitjava donar vida després d’haver-hi estat molt temps sense ús.

Finalment, el president de la Generalitat Valenciana ha expressat la seua clara i ferma voluntat d’estar completament al costat de la indústria ceràmica treballant en tot moment per impulsar el seu desenvolupament, creixement i posicionament, duent a terme per a això les iniciatives i accions que siguen necessàries a fi que l’ITC continue ampliant les seues accions d’R+D+i, sempre amb suport del sector ceràmic.

Les instal·lacions estan en plena activitat, amb 40 professionals dedicats a la investigació ceràmica amb la finalitat de donar suport al sector ceràmic en el seu creixement i millora de posicionament als mercats. L’ampliació de les activitats de l’ITC a Almassora se centra en l’impuls a l’adopció de l’Estratègia 4.0 per a la indústria ceràmica, la innovació en Processos Industrials, Producte i Construcció, així com en la tasca de l’Àrea de l’Hàbitat i Ceràmica per a l’Arquitectura.

A més han acudit nombrosos representants de l’administració pública valenciana, amb representació de la Direcció General d’Indústria i Energia, de la Comissió d’Indústria en les Corts Valencianes, la Conselleria d’Economia, l’IVACE i altres institucions vinculades l’ITC. També han acudit representants de QUALICER, CEVISAMA, ASCER, ANFFECC, ASEBEC, ATC i altres empreses i institucions vinculades com l’Autoritat Portuària, la Cambra de comerç, REDIT, el CEEI, o la SECV, entre molts altres organismes.

Gran part de l’equipament instal·lat a la seu d’Almassora s’ha finançat amb fons procedents d’ajudes de la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.