La Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de la Universitat Jaume I ha atorgat, un any més, els premis del concurs escolar «Què fem amb el fem?» en la seua sisena edició. El lliurament ha tingut lloc el dia 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient

Enguany, s’han presentat 15 projectes, dels quals han sigut premiats quatre, corresponents a cadascuna de les categories contemplades en el concurs: educació infantil, primària, secundària i educació especial.

En educació especial ha sigut guardonat el treball «A Sorolla se li’n va l’olla», del grup de secundària i TVA del Centre d’Educació Especial La Panderola de Vila-real. El treball ha sigut coordinat pel professor Santiago Molés Vera.

En educació infantil, s’ha premiat el treball «Recijuguetes», del grup d’infantil de 3 anys del Col·legi de la Magdalena de Castelló, que ha sigut coordinat per la professora Maria Gil Galende.

En educació primària, el premi ha correspost al treball «Fem l’economia circular», de 3r del Col·legi Liceo de Benicàssim, coordinat per la professora Emilia Rico Beltrán.

Finalment, en educació secundària, s’ha premiat el treball «Consum responsable», del 1r d’ESO de l’IES Almenara, coordinat per la professora María Font Cubedo.

En el concurs «Què fem amb el fem?» es premien treballs presentats en forma de vídeo, relat o maqueta, que tinguen relació amb les activitats de la Càtedra, és a dir amb la protecció del medi ambient i la gestió sostenible dels residus urbans. Amb aquesta iniciativa, la Càtedra Reciplasa pretén donar suport als treballs realitzats en les edats més primerenques de l’ensenyament, així com al professorat implicat, fomentant una major conscienciació en temes ambientals i en la protecció de l’entorn.

L’acte s’ha celebrat en la sala d’actes de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI i ha comptat amb la participació del vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica de l’UJI, David Cabedo; el president de Reciplasa, Ignasi García; el director tècnic de Reciplasa, Fernando Albarrán, i el director de la Càtedra, Félix Hernández.

També ha comptat amb la presència de José Benlloch, alcalde Vila-real i conseller delegat de Reciplasa; Francesc Mezquita, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló; Rosa María Gil, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Benicàssim; i Carlos Díaz, regidor d’Urbanisme de Benicàssim i conseller de Reciplasa, que han volgut donar suport als treballs premiats, que han sigut realitzats en centres del seu municipi.

La Càtedra Reciplasa també ha comptat amb el suport del Seminari d’Educació Ambiental de Castelló en l’organització i gestió del concurs; així com d’Ecoembes, que ha contribuït amb els regals atorgats als treballs premiats.