El vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica de la Universitat Jaume I de Castelló, David Cabedo, acompanyat de la directora d’Innovació i Emprenedoria, María Luisa Flor, ha lliurat els guardons del Programa 5 CV Aula Emprèn Fase 2 i ha presentat la segona edició d’UJILab Innovació, una iniciativa que canalitza la participació dels equips d’estudiantat UJI en competicions universitàries

Els equips participants en el Programa 5 CV Aula Emprèn Fase 2 han explicat davant el jurat els projectes que han realitzat després d’analitzar una oportunitat de negoci socialment i mediambientalment sostenible. Els equips guanyadors d’aquesta edició han sigut els següents:

  • Projecte equip 1: InstaChange, format per Paula Alvado Manrique, Nadia Llobell Candel, Bruno Esteller Branchat, Andrea Edo Mira, Javier Escrig García i Carles Piquer Sánchez.
  • Projecte equip 2: Thermarl Brazalet, integrat per Marc Serban Lozoya, Jose Palmer Criado, Diego Urios de los Ríos, Kevin Salvador Verge i Jorge Rolanía Cardona.
  • Projecte equip 3: Tramiteo, format per Youness Drioriouch, Lucía Ramón i Natalia Palomares Jaime.

El programa 5UCV-Aula Emprèn Fase 2: «Vull emprendre: primers passos» té com a objectiu que l’estudiantat de l’UJI puga desenvolupar i aplicar les seues competències emprenedores. Per a això, a través de diferents pràctiques avalua el potencial d’una idea de negoci. Es treballa en equip, comptant amb assessorament en el desenvolupament de les idees de negoci, per a potenciar el talent i accelerar el coneixement personal i professional.

Més de 90 estudiants d’una dotzena de titulacions en la primera edició d’UJILab Innovació

El vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica de la Universitat Jaume I de Castelló, David Cabedo, i la directora d’Innovació i Emprenedoria, María Luisa Flor, han presentat també la segona edició d’UJILab Innovació, una iniciativa que ha comptat en la primera edició amb quatre equips integrats per més de 90 estudiants d’una dotzena de titulacions.

Durant l’acte, Cabedo ha explicat que l’alumnat ha participat en dues competicions internacionals i dues nacionals, i estan preparant-se per a altres que es realitzaran en 2023 i 2024. En opinió dels responsables del programa, «les actuacions dels equips han fet palès com el projecte estimula les habilitats associades a la cultura innovadora, especialment visibles en la cerca de noves solucions per als prototips dissenyats per a competir, la col·laboració en diferents iniciatives dins i fora de la universitat i la proactivitat a l’hora d’impulsar noves activitats relacionades amb el projecte».

Aquesta participació i el desenvolupament d’habilitats transversals avalen l’impacte del projecte i la seua continuïtat en la segona edició, que es mantindrà oberta durant tot el curs acadèmic, encara que, per a sol·licitar l’ajuda econòmica, els equips hauran d’estar inscrits abans del 10 de desembre, com indiquen les bases de la convocatòria. El vicerector ha destacat també la importància de la col·laboració entre els centres i el paper de la tutorització, que esperen poder recompensar en aquesta segona edició.

UJILab Innovació és un programa institucional que impulsa la innovació entre l’estudiantat de la Universitat Jaume I. Es basa en la creació d’equips multidisciplinaris que participen en competicions nacionals i internacionals i es recolza en professorat que tutoritza els projectes estudiantils. Desenvolupat en el marc del conveni signat amb la Direcció General d’Innovació de la Generalitat Valenciana, té com a propòsit potenciar les característiques de la cultura i afavorir, d’aquesta manera, el desenvolupament d’habilitats transversals associades amb la col·laboració multidisciplinària, l’agilitat en la presa de decisions i la capacitat de manejar-se en situacions d’ambigüitat i canvi.