El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat la pròrroga de la bonificació de l’aparcament de la plaça Major per a garantir la gratuïtat dels primers 30 minuts d’aparcament amb caràcter general per a tots els usuaris. Amb l’aprovació plenària de hui, la bonificació continuarà en vigor durant els dos pròxims anys, fins a febrer de 2025, tal com ha explicat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, durant el ple

Obiol ha subratllat que la mesura suposa una inversió per part del consistori de 117.000 euros anuals que “beneficien a tota la ciutadania i que contribueixen a incentivar l’activitat comercial a la ciutat”. En aquest sentit, l’edil ha destacat que Vila-real és un dels pocs ajuntaments de la província que compta amb aquest sistema de bonificació de mitja hora gratuïta i universal, ja que s’aplica a tots els usuaris de l’aparcament. L’aportació municipal permet bonificar mitja hora d’estacionament a al voltant de 130.000 usuaris a l’any.

D’altra banda, la sessió plenària ha donat llum verda, amb els vots favorables de PSPV, Unides Podem, Ciutadans, Compromís i PP, i l’abstenció de Vox, a l’aprovació definitiva del Pla local de cremes, un document que ha sigut consensuat en el si del Consell Agrari i que arriba al final de la seua tramitació, després d’haver incorporat les al·legacions presentades durant el procés, entre elles les consideracions de la Conselleria d’Agricultura, segons ha explicat el regidor responsable de l’àrea, José Ramón Ventura Chalmeta. Ara, el Pla local de cremes, que fixa la regulació específica per a la realització de cremes agrícoles en el terme municipal, es remetrà a la Generalitat per al vistiplau definitiu i la seua entrada en vigor.

Finalment, el Ple ordinari ha avalat el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Vila-real, que dona continuïtat al primer pla aprovat pel consistori i que respon al compromís municipal de “garantir la igualtat de totes les persones i eliminar els obstacles que poden dificultar aquesta igualtat” en el marc de la institució municipal. La regidora d’Igualtat, Silvia Gómez, ha remarcat que el pla ha sigut elaborat per una comissió de la qual han format part els representants sindicals de l’Ajuntament, als qui ha agraït el seu treball. De manera especial, Gómez ha agraït la labor de la tècnica d’Igualtat Ana Moltó, qui ha coordinat l’elaboració d’aquest pla. El document ha sigut aprovat amb els vots a favor de PSPV, Unides Podem, Compromís, Ciutadans i PP, i l’abstenció de Vox.