L’Ajuntament ha presentat el primer Concurs de Curtmetratges de l’Alcora- ALCurt 2018

. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de la localitat, Samuel Falomir, el regidor de Joventut, Robert Tena, i els membres del jurat, Juan Luna, Mª Carmen Canto, Belén Nevot, Arianne Olucha i Carlos Esteban, professionals de l’àmbit audiovisual i les arts escèniques de l’Alcora.

Les bases de la convocatòria estan publicades al BOP i a la pàgina web municipal (www.lalcora.es), on també es pot trobar el full d’inscripció.

El regidor de Joventut, Robert Tena, ha explicat que poden presentar-se treballs fins al pròxim 23 de setembre. A més, ha avançat que a partir del 3 d’octubre es farà pública la llista d’obres seleccionades i que a  na, ha explicat que poden presentar-se treballs fins al pròxim 23 de setembre. A més, ha avançat que a partir del 3 d’octubre es farà pública la llista d’obres seleccionades i que a mitjan octubre (data per determinar) se celebrarà la gala de lliurament de premis.

La llista d’obres seleccionades i que a mitjan octubre (data per determinar) se celebrarà la gala de lliurament de premis.
La temàtica és lliure i les obres tindran una durada màxima de 15 minuts. Un altre dels requisits que recull les bases és que, com a mínim, un dels integrants de l’equip haurà de ser menor de 35 anys. A més, les produccions hauran d’haver sigut realitzades en data posterior a l’1 de gener de 2013.

Pel que fa al quadre de premis, Tena ha indicat que es repartirà un total de 1.500 € entre els guanyadors de les diferents categories establides: millor curtmetratge, millor curtmetratge rodat a l’Alcora, millor curtmetratge en valencià i millor curtmetratge triat pel públic.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament persegueix “fomentar la creativitat, recolzar als joves creadors i creadores i servir com a mitjà d’expressió i difusió de les manifestacions culturals relacionades amb el món audiovisual”.

El responsable de l’àrea de Joventut ha realitzat una crida a les i els aficionats i professionals de la imatge audiovisual perquè participen en aquesta primera edició d’ALCurt: “Esperem que el concurs tinga molt bon acolliment i compte amb una elevada participació. El nostre objectiu és que es consolide i passe a formar part de l’agenda d’activitats de l’Alcora”.