El projecte de l’Ajuntament de Benicàssim per a impulsar el talent emprenedor local obri el termini d’inscripcions fins al 12 de març

Benicàssim Activa arranca les seues inscripcions per a la seua edició de 2024 fins al pròxim 12 de març. El projecte de l’Ajuntament de Benicàssim, en col·laboració amb Coworking Dinamic, celebrarà la seua sexta edició amb novetats, una d’elles la incorporació de “taules experimentals” per a potenciar la pràctica d’habilitats promocionals i comunicatives entre els emprenedors seleccionats per a portar la seua preparació per a desenvolupar models de negoci en la localitat benicassuda.

“Benicàssim Activa va nàixer amb la vocació de dotar de ferramentes al talent local benicassut per a aconseguir la seua millor versió com a emprenedors i creadors de riquesa a la ciutat. En 2024 complix el seu 6é edició i en este període de temps hem acompanyat a 30 projectes dels quals 24 seguixen en actiu, és a dir, el 80% dels projectes secundats per Benicàssim Activa continuen generant riquesa”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

“La nostra millor recompensa és veure al llarg dels anys com a projectes que eren només esbossos i somnis es van convertint i materialitzant en realitats, moltes d’elles econòmicament viables transformant-se en talent empresarial de Benicàssim”, ha afegit.

“Les “taules experimentals” d’esta 6a edició són un plantejament on els emprenedors i emprenedores posaran en pràctica els coneixements adquirits en el moment, per exemple; taules experimentals per a crear campanyes de publicitat o desenvolupar en conjunt el llenç canvas, podent experimentar així per ells mateixos ferramentes monitorats per experts que els permeten desembolicar-se amb soltesa quan el necessiten per a dur a terme el seu projecte empresarial”, ha destacat Marqués d’esta nova edició.

“El programa Benicàssim Activa potència la implantació de nous negocis a Benicàssim i, a més en la present edició volem que tots els veïns i veïnes siguen partícips i puguen xopar-se del millor esperit emprenedor a través de les activitats programades, obertes per a tots”, ha afegit ha afegit el regidor d’emprenedoria i ocupació, Carlos Martínez.

Cal destacar que Benicàssim Activa, és un programa que aporta formació i ferramentes als emprenedors per a desenvolupar i assentar els seus models de negoci a Benicàssim. El programa consistix en la selecció de sis projectes emprenedors inscrits en la present edició, amb la finalitat d’ajudar-los a desenvolupar els seus projectes i aconseguisquen materialitzar les seues idees de negoci amb potencial de creixement en el municipi benicassut.

Quant als beneficiaris del programa, podran participar les empreses o negocis constituïts amb més de dos anys de vida si aporten una via de negoci innovadora o millora i emprenedors majors de 18 anys amb idees per desenvolupar. Respecte al projecte, només hi haurà la possibilitat de presentar un únic projecte per persona encara que cadascun podrà anar firmat per més d’una. A més, la iniciativa presentada podrà estar en fase d’idea a desenvolupar o en fase de desenvolupament inicial. Les inscripcions per a presentar el formulari i aconseguir ser un dels sis seleccionats s’obriran el 23 de gener de 2024 i finalitzarà el 12 de març del mateix any.

Les idees de negoci o projectes es podran presentar a través de la web oficial (www.benicassimactiva.com) emplenant completament el formulari habilitat. Benicàssim Activa 2024 es dividirà en quatre etapes de desenvolupament ( aterra, explora, testa i construïx) amb una duració de huit mesos. Durant el programa d’acompanyament a emprenedors es treballarà en les instal·lacions de Cotreball Benicàssim, en les quals s’oferiran les formacions i mentories necessàries per a fer de les idees, negocis amb potencial de creixement. Enguany podem destacar noves accions per a unir i potenciar el #TalentoLocal del municipi, amb iniciatives d’integració per a unir als nous emprenedors i empreses ja establides, amb formacions, networking i esdeveniments de motivació.

En esta edició comptarem com a jurat organismes de prestigi en el món empresarial/ emprenedor: representants del Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec); la Universitat Jaume I; el Centre Europeu d’Empreses Innovadores de Castelló (CEEI); l’associació sense ànim de lucre, Secot i el Servici de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló. Finalment, la difusió dels projectes guanyadors es farà pública a mitjan març en la web oficial del programa (www.benicassimactiva.com), així com en xarxes socials, i altres pàgines webs del propi Ajuntament de Benicàssim.