Els tres centres educatius d’Infantil i Primària rebran xarrades i activitats en les quals els alumnes s’emportaran a casa un pack de bosses per a reciclar (vidre, envasos i paper/cartó)

L’àrea de sostenibilitat de l’Ajuntament de Benicàssim ha programat una sèrie de xarrades i activitats sota el títol “Som les llavors del futur” amb l’objectiu de conscienciar als alumnes i les alumnes a conscienciar sobre la importància de la correcta separació de residus, formar sobre les possibilitats de la valorització dels bioresidus a través del compostatge i les alternatives per a mitigar el canvi climàtic en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

Són en total tres tallers: en el primer, “ES-PER A, PENSA I ACTUA”, es treballa la Correcta gestió dels nostres residus, reduint i separant en origen perquè els cicles de reciclatge puguen començar, som el principi perquè aquests processos puguen començar. Problemàtica/Economia Circular/Correcta Separació en els contenidors de selectiva corresponents. En aquesta primera tanda de xarrades, ES-PER A, PENSA I ACTUA, en finalitzar l’activitat es repartirà un pack de bosses per a reciclar (vidre, envasos i paper/cartó) per a tots, de manera que se les emportaran a les seues cases, incentivant a les famílies *benicenses a aquest hàbit de la correcta separació de residus en origen.

En el segon, “CULTIVAR I COMPOSTAR UN CERCLE PERFECTE”, sobre la valorització dels bioresidus mitjançant els processos de compostatge. En aquest cas l’activitat es divideix en dues sessions, “HUI COMPOSTEM” visita al *compostador, i xarrada “QUI VIU EN EL *COMPOSTADOR?”. La tercera i última, “CANVIA I PER Al CANVI CLIMÀTIC”: Conscienciació sobre la realitat del Canvi Climàtic, alternatives per a mitigar i minimitzar-lo amb el canvi d’hàbits i fonts d’energia més amigables, sostenibles i lliures d’emissions.

A més, el pròxim 22 d’abril tindrà lloc a les 12,00 hores l’espectacle dissabte que ve 22 d’abril a les 12.00 tindrà lloc l’espectacle “Els Objectius de Desenvolupament Sostenible Màgics” com a esdeveniment de reobertura de l’Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental de Benicàssim situada en el Carrer Bernat Artola, 2 de la ciutat.