L’Ajuntament de Benicàssim començarà després de Nadal una sèrie d’actuacions per a la millora i manteniment de l’enllumenat públic, aquestes actuacions estan englobades dins del Pla de manteniment i substitució dels fanals en el Passeig Marítim de la ciutat i s’escometran en dues fases, actuant-se sobre la totalitat del Passeig Marítim de la ciutat des de la Torre Sant Vicent fins al Voramar

Aquest projecte ve motivat, “per la deterioració i corrosió que els fanals pateixen pel salnitre de la mar”, ha comentat el Concejal d’Urbanisme de l’Ajuntament de Benicàssim, Carlos Díaz. Els treballs corresponents a la primera fase centraran en els fanals de ferro instal·lades entre la Torrassa i el carrer Jorge Comín i consistiran en la reconstrucció, tractament i pintat, reposant només aquelles columnes que puguen trobar-se més deteriorades i que no puguen salvar-se. El pla per a executar contempla el picat del paviment, així com un tractament específic de sanejament i pintat.

Es tracta del tram d’un quilòmetre de llarg en el qual ja hi ha instal·lades prop de 80 fanals, que rebran un tractament de manteniment per a frenar les conseqüències de trobar-se prop de la mar. “Són unes actuacions ja previstes i englobades en les actuacions de manteniment, conservació i embelliment del passeig Marítim de Benicàssim. Cal no oblidar que es tracta d’un dels principals atractius turístics de la ciutat”, ha subratllat el regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz.

També, en cas que fora necessari i una vegada comprovat el seu estat, el projecte contempla la substitució d’aquelles columnes, que per la deterioració que puguen presentar, siguen aconsellable canviar. “Esperem que el treball en aquestes millores no supose moltes molèsties per a veïns de la zona, però són treballs absolutament necessaris per a mantindre de manera òptima el mobiliari, evitar la seua deterioració i la degradació” , ha conclòs Díaz.

Les de la Fase II del projecte, se centrarà en la zona nord del Passeig entre Jorge Comín i Voramar, en aquest cas es tracta de fanals de fosa d’alumini pel que no poden ser reparades i seran substituïdes per altres d’estil fernandino molt similars a les actuals, però fabricades amb fibra el que garantirà una major durabilitat en l’ambient marí i estaran pintades amb la mateixa estètica que les actuals.

Cal recordar que les lluminàries de tots aquests fanals fernandines dels passejos Bernat Artola i Pilar Coloma, ja van ser substituïdes per llums LED, amb una important millora en la il·luminació de la zona i mitigació de la contaminació lumínica, així com un important estalvi energètic aconseguint la reducció d’emissions de CO₂ i avançant en el compromís que té Benicàssim amb el compliment dels objectius del mil·lenni i l’Agenda Local 2030.