Centenars de benicassuts participen amb devoció en la tradicional romeria en honor a Santa Àgueda patrona de la localitat

Les festes patronals de Benicàssim en honor a Sant Antoni i Santa Àgueda han conclòs en el dia de hui, primer diumenge del mes de febrer amb la tradicional romeria i en honor a la patrona de la localitat. L’ermita de Santa Àgueda va ser al costat del Castell de Montornés un dels llocs de primitius assentaments de població i en aquest temple hui encara perfectament conservat, van rebre en 1603 la Carta de poblament.
Amb motiu de la celebració de la festivitat de Santa Àgueda que se celebra el dia 5 de febrer, aquest diumenge centenars de benicassuts s’han congregat per a festejar el dia de la seua Patrona, i des de les 9 del matí s’han concentrat a l’Església de Sant Tomas per a recollir el mocador commemoratiu de la festivitat de Santa Àgueda 2023 i posteriorment iniciar el recorregut. En la romeria es porta la imatge de la santa al llarg dels quasi quatre quilòmetres que disten entre el que és el barri antic de la ciutat i l’ermita de Santa Àgueda.
“És un dia molt especial per a tots els benicassuts, que professem una profunda devoció pel nostre sants patrons Sant Antoni i Santa Àgueda, i l’expressem recorrent en romeria aquests quatre quilòmetres fins a arribar a l’ermita i gaudir d’un paratge natural d’una bellesa innegable”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim Susana Marqués.
Com en anys anteriors, l’Ajuntament de Benicàssim ha disposat des del carrer Sant Tomàs fins a l’ermita de Santa Àgueda, un servei de transport adaptat perquè les persones amb mobilitat reduïda que ho requerisquen puguen acudir a la romeria i participar en els actes programats.
El repartiment dels mocadors commemoratius ha marcat l’inici de la jornada festiva i les reines de les festes, Andrea Pérez i Marta Vicente, i els festers i les festeres, han sigut els encarregats d’entregar els mocadors als assistents i, després d’això, ha començat l’ascens a l’ermita de Santa Àgueda. La romeria ha estat encapçalada per la imatge de la patrona que en tot moment ha estat acompanyada amb música tradicional de la colla de Dolçainers i Tabaleters de Benicàssim.
Un dels moments més emotius, s’ha donat quan els participants arriben al carrer Sant Àgueda, parada obligatòria per a prendre forces amb el tradicional va vindre moscatell i dolços típics de la localitat, abans de reprendre el camí. Finalment, a les 12 del migdia, s’ha iniciat la part més religiosa de la jornada, en la qual en els limítrofs de l’ermita s’ha oficiat una missa de camp.