El Centre Excursionista de Benicàssim ha organitzat les jornades ‘Temps de muntanya i natura 2020’, que es desenvoluparan del 13 al 15 de febrer. La programació tindrà lloc en l’Espai de la Música Mestre Vila a les 20.00 hores i l’entrada és lliure i gratuïta

L’audiovisual “Mongòlia… Nòmades amb bicicleta” a càrrec de Carlos Pitarch, Andrés Mas, Gustavo Edo, Sergio Valero i Jorge Cabo, serà l’encarregat d’obrir aquest dijous les jornades. L’audiovisual explica l’experiència d’un grup d’amics del Club Muntanyer la Pedrera que van pedalejar més de 1.000 quilòmetres per un dels últims reductes naturals del planeta.
Després de Mongòlia, les jornades portaran als assistents fins a Groenlàndia amb la conferència que el divendres 14 impartirà Tomás Rodríguez López i que porta el títol “Groenlàndia, seguint les petjades de L. R. Wager”.
Finalment, el dissabte 15 serà el torn de Rosa Real Soriano, que impartirà la conferència “Muntanyes amb rostre de dona”, la qual se centrarà en un recorregut per dos grans muntanyes, Nanda Devi a l’Himàlaia i Denali a Alaska, a través de la mirada d’un grup de dones molt diferents però que comparteixen la mateixa passió: l’alpinisme.
El regidor de Cultura, Javier Alonso, ha posat en valor el treball realitzat pel Centre Excursionista de Benicàssim, que aquest 2020 celebra el vinté aniversari, “ajudant a difondre la cultura de la muntanya i el respecte per l’entorn natural i amb aquestes jornades el Centre Excursionista acosta als veïns de Benicàssim paratges tan insòlits i meravellosos com, en aquesta edició, poden ser les impressionants muntanyes Nanda Devi i Denali i els grans paisatges que ofereixen Mongòlia i Groenlàndia”.