L’Ajuntament de Benicàssim està treballant en el trasllat del mercat setmanal al centre del nucli urbà

. L’equip de govern i tècnics municipals de les àrees implicades estan mantenint una sèrie de reunions de treball per a definir l’espai que albergarà el mercat que se celebra els dijous. Com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “s’està treballant a recaptar tota una sèrie d’informes tècnics i, en compliment de tots els requisits sanitaris, tenim l’objectiu de tornar a acostar el mercat setmanal al centre del nucli urbà”.
Va ser al maig del 2020 quan el mercat setmanal de Benicàssim es va traslladar de manera extraordinària a l’avinguda Joan Carles I, un espai concorde a les mesures establides per les autoritats sanitàries per a evitar la propagació de la Covid-19. L’espai, amb una superfície de 2.500 m², va possibilitar la col·locació dels llocs amb totals garanties de seguretat i distàncies requerides. Com recorda la regidora de Mercats, Vanessa Batalla, “llavors es va establir en 2,5 metres la distància entre cada lloc i de 2 metres entre els clients, unes distàncies que ens va obligar a traslladar el mercat a un espai més ampli; però ara, en aquest retorn gradual a la normalitat, les mesures sanitàries vigents ens permeten estudiar el trasllat del mercat al centre del nucli urbà”.
Quant a la ubicació que s’està estudiant, el consistori preveu el trasllat del mercat setmanal al bulevard, al costat del passeig Pérez Bayer, una zona que compta amb les instal·lacions requerides per a la presa de llum i aigua i ara s’està treballant en l’elaboració dels informes necessaris per a definir el nou recinte.
Recordar que el mercat setmanal se celebra els dijous en horari de 8.00 a 14.00 hores i alberga una àmplia oferta de llocs d’alimentació, roba, calçat, parament i complements. La ubicació actual és l’avinguda Joan Carles I i carrer Colòmbia.