L’Ajuntament de Benicàssim renova el seu compromís mediambiental i pel clima a través del Pacte Europeu de les Alcaldies

. L’objectiu de consens és continuar adoptant quantes mesures siguen necessàries per a la mitigació del canvi climàtic. El seu suport als objectius renovats per a 2050 del Pacte Europeu de les Alcaldies es plasmarà en el ple ordinari que se celebra aquest divendres a través de la moció presentada per l’equip de govern (PP i Ciutadans) i confirmada per unanimitat dels grups polítics. Com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “hem volgut reafirmar i renovar el compromís mediambiental que té Benicàssim, per això ens hem sumat a la nova visió del Pacte de les Alcaldies del qual formem part, assumint el repte i comprometent-nos ser més ambiciosos en els nostres objectius climàtics. Per això treballem per a aconseguir reduir les emissions de CO₂ en almenys un 40% per a 2030, i a partir d’ara amb l’objectiu comú renovat d’aconseguir la neutralitat climàtica per a 2050 que ens permeta augmentar la resiliència i adaptació als impactes del canvi climàtic”.
Dins del pla traçat pel consistori per a comprometre a tota la ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic i, amb la finalitat de donar a conéixer la situació del municipi en matèria de mitigació i la seua adaptació, el consistori, a través de la regidoria de Desenvolupament Sostenible, continua amb el pla de participació externa per a donar a conéixer els resultats del Pla d’Acció Municipal pel Clima i Energia Sostenible (PAUS). Com ha explicat la regidora responsable de l’àrea, Cristina Fernández, “després d’iniciar les sessions amb empreses amb el segell de qualitat turística Sicted (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destí), aquesta setmana ha sigut el torn dels alumnes de l’IES Violant de Casalduch els qui han conegut els principals riscos i vulnerabilitats per al municipi, les accions de mitigació i adaptació previstes i els estudiants han pogut realitzar les seues aportacions i propostes”. El procés participatiu també arribarà a comerços, centres educatius, associacions, turistes i a la ciutadania en general, “perquè volem que siga un projecte de tots”, ha finalitzat La regidora.