L’equip de govern de l’Ajuntament de Benicàssim està ultimant els pressupostos per al present exercici

Uns comptes municipals que com avança l’alcaldessa, Susana Marqués, estaran marcats per la rebaixa de l’Impost de Béns immobles (IBI) i les accions en matèria Covid i ascendiran a 28,4 milions d’euros. La primer edil explica que publicada definitivament l’entrada en vigor de la modificació d’IBI, és quan s’han pogut plasmar els ingressos reals en el pressupost i poder així tancar els comptes per a la seua aprovació en ple”. Així, una vegada aprovat definitivament el tipus de gravamen al 0,54, l’ajuntament ha pogut calcular un minvament d’ingressos de 377.000 euros per la rebaixa d’aquest tribut, “però aquesta rebaixa permetrà que aquest diners estiga en el millor lloc possible, en la butxaca dels ciutadans”, incideix Susana Marqués.
A més de la rebaixa del tipus de gravamen de l’IBI, l’ajuntament continua amb la congelació de taxes i preus públics, “seguint la política de no gravar a les butxaques dels veïns i les veïnes”.
I un altre dels pilars del pressupost per al 2021 a Benicàssim seran les accions en matèria Covid-19 ja que continuaran els serveis especials de neteja i desinfecció així com les ajudes socials als col·lectius més vulnerables. “L’any passat vam posar en marxa el Pla Reactiva Benicàssim, destinant més de 3 milions a ajudar a les famílies i a les nostres empreses, amb la determinació de no deixar a ningú arrere”. Un pla que es reeditarà enguany “per a continuar ajudant a les famílies i al teixit empresarial del nostre municipi”, ha indicat Susana Marqués, qui afig que “l’equip de govern va obrir des d’el mes de novembre passat a tots els grups de la corporació municipal la possibilitat de fer propostes perquè puguen ser valorades i incloure-les en el pressupost perquè el nostre objectiu és aprovar uns comptes que compten amb el major consens possible”.
Paral·lelament, s’està treballant en la liquidació del pressupost del 2020, “les dades econòmiques positives del qual possibilitaran la incorporació de romanents per a la realització de noves inversions”, ha afegit el regidor d’Hisenda, Arturo Martí.