Els hotels del litoral de la província de Castelló registren al juny l’augment més important interanual

Els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana han registrat una mitjana d’ocupació del 82,33 % durant el mes de juny passat, cosa que suposa un increment interanual d’1,5 punts percentuals. Així es desprén del sondeig realitzat per Turisme Comunitat Valenciana a una mostra representativa d’establiments hotelers de les tres províncies.

A més, els hotels de l’interior han aconseguit al juny una ocupació del 69,74 %, 3,3 punts més que en el mateix mes de 2023.

Davant d’estes dades, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, que ha visitat este dimecres el municipi de Benicàssim per a firmar un conveni en matèria turística amb l’Ajuntament, ha explicat que “el sector hoteler, en el seu conjunt, ha registrat increments durant el mes de juny passat, tant al litoral com a l’interior”.

I ha destacat que “el litoral de la província de Castelló ha sigut el que més increment ha registrat respecte de l’any passat, amb un augment de 5,3 punts percentuals i una mitjana d’ocupació que va aconseguir el 72,25 % el mes passat”. A més, l’interior castellonenc també ha registrat un notable augment de 6,8 punts respecte al mateix mes de l’any anterior, amb una mitjana d’ocupació als hotels d’allotjament rural que va arribar al 60,24 %.

Quant a la resta de províncies, al litoral de València l’ocupació de juny es va situar en un 74,8 %, 2,4 punts més que la registrada el juny de 2023; per als hotels del litoral d’Alacant, sense incloure-hi Benidorm, l’ocupació va aconseguir el 84,12 %, la qual cosa va suposar 3,2 punts percentuals més.

L’ocupació hotelera el mes de juny per a la ciutat de València s’estima en un 87,1 % i, per la seua banda, Benidorm va ocupar el 86,10 % de les seues places hoteleres. Pel que fa a l’interior, la província de València va aconseguir un grau d’ocupació del 77,51 % i la d’Alacant el 70,59 %, 7,8 punts més que el juny de l’any passat.

Previsions mes de juliol segons Biontrend

D’altra banda, la consellera Nuria Montes ha volgut destacar que “les previsions per a este mes de juliol també són positives, segons la projecció que registra Biontrend”, un projecte liderat per l’Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec) en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana.

Segons esta ferramenta, per a este mes de juliol la Costa Blanca espera ocupar el 93,92 % de les seues places hoteleres; hi seguix la ciutat de València, amb una previsió del 91,43 %; Benidorm, amb el 90,3 %, i Castelló, amb la projecció d’ocupació hotelera que se situa en el 83,95 %.

Firma conveni Benicàssim

La titular de Turisme ha fet públics estos resultats a Benicàssim, després de la firma del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament per a reforçar esta destinació com a referent en el turisme de festivals musicals intel·ligents.

A través d’este acord, Turisme destina 250.000 euros per a la realització d’inversions en el recinte de festivals de la localitat, amb l’objectiu d’adequar-lo i millorar-lo seguint el model de turisme de festivals musicals intel·ligents que s’impulsa des de la Generalitat.

Per la seua banda, l’alcaldessa de la localitat, Susana Marqués, ha assenyalat que “Benicàssim impulsa un recinte de festivals de referència; estem treballant en una estratègia que ens permeta tindre un recinte de festivals sostenible, integrat i amb una visió a llarg termini”.

Per a Marqués, “la sostenibilitat i la innovació posaran este espai a l’avantguarda de l’organització d’esdeveniments”, i ha insistit que “la integració a la ciutat és la pedra angular que permetrà un espai polivalent, que forme part de la ciutat i que genere activitat durant els 365 dies de l’any”.