El regidor de Cultura, Javier Alonso, ha avançat  la planificació dels treballs de substitució de tot el mobiliari del Teatre Municipal Francesc Tàrrega, que es va adjudicar a l’empresa Figueras Seating Solution SL i que finalment ha sigut ratificat després de la resolució d’al·legacions al concurs

Alonso ha explicat que els treballs de substitució del pati de butaques començaran de manera immediata. El primer pas és prendre les mesures necessàries per a fabricar les peces exprofés per al nostre teatre. A partir d’ací, en un termini d’un mes, més o menys, es fabricaran les butaques i els materials complementaris.
La fabricació es preveu que acabarà a mitjan maig. Serà llavors quan el teatre tancarà les portes durant un mes, temps en què es substituiran les butaques.
El regidor de Cultura ha assenyalat que “Estem davant d’una de les actuacions més importants que s’han fet per a millorar el teatre en els últims anys. Durant aquests últims quatre anys s’han maprés moltes millores que han anat sempre encaminades a oferir més comoditat i seguretat dels espectadors en el teatre. Primer es va substituir tot el telonatge i la millora dels camerinos i, ara, amb el canvi del mobiliari, el nostre teatre serà, sens dubte un dels més moderns i més ben equipats de la província”.
El nou pati de butaques, que suposa una inversió de 303.217,53 euros, comptarà amb un sistema que permetrà plegar-les per a usar l’espai amb diferents formats escènics i que estiga preparat per a usos múltiples. Per a això, les butaques hauran d’estar muntades sobre rails que s’arreplegaran apartant-es totes o una part cap a les parets laterals o cap arrere. A més, les noves butaques hauran de complir tots els requisits estipulats pel Codi Tècnic de l’Edificació per a garantir l’accessibilitat, seguretat i distribució dels seients, així com la reacció davant d’un possible cas d’emergència.
Les butaques hauran de plegar-se sobre si mateixes amb un sistema que minimitze el soroll i que permeta que, una vegada alçat l’espectador, la butaca torne al lloc.
La singularitat de la tapisseria, el teixit així com una barrera antifoc entre l’encoixinat i la tela són algunes de les especificacions que s’han tingut en compte a l’hora de seleccionar les noves butaques.
Javier Alonso ha assenyalat que “amb aquest projecte es tindrà una especial sensibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda, ja que s’oferiran places en què les butaques estiguen preparades per a garantir la transferència de persones amb mobilitat reduïda, per exemple entre una cadira de rodes i la butaca. I, per descomptat, es deixaran lliures espais de fila perquè qualsevol persona amb escassa mobilitat puga acomodar-se amb la seua pròpia cadira de rodes”.