L’alumnat de 1r d’ESO de l’IES Violant de Casalduch i el Liceo de Benicàssim han tingut l’oportunitat de conversar amb el director de cine Montxo Armendáriz

El Teatre Municipal Francesc Tàrrega ha congregat als estudiants de Secundària, que han vist la pel·lícula No tengas miedo i, després de la projecció, els assistents han pogut debatre amb Montxo Armendáriz sobre el tema central del llargmetratge: els abusos sexuals a menors. L’alumnat també ha mostrat inquietud pel procés de producció de la pel·lícula i la trajectòria del cineasta.
Aquesta iniciativa està organitzada conjuntament entre els centres educatius i la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Benicàssim i es tracta d’un projecte educatiu pioner que des del consistori s’ofereix als centres per a treballar per a la prevenció i detecció d’abusos a menors. Com ha indicat l’edil responsable de l’àrea, Rosa Mari Gil, “des del Departament d’Educació treballem i continuarem treballant perquè la societat cresca en la tolerància i el respecte, on la violència verbal o física no tinguen cabuda. Per a això posem a disposició de tota la comunitat educativa, docents, escolars i familiars, les ferramentes necessàries i testimonis que ajuden a previndre possibles agressions, a rebutjar conductes violentes i a saber quan cal demanar ajuda”. El cinefòrum celebrat avui complementa el taller enfocat en la prevenció d’abusos sexuals infantil que s’ha dut a terme en els centres educatius a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet, que treballa des de 1997 per l’atenció integral, la prevenció, la formació i la sensibilització dels abusos sexuals infantils.