Del 27 al 30 de març hi haurà xarrades i finalitzarà l'1 d'abril amb la Fira de la Salut que comptarà amb casetes informatives i tallers


Per desé any consecutiu la ciutat de Benicàssim celebra la Setmana de la Salut i del Major que començarà dilluns que ve 27 de març fins a l'1 d'abril en la qual conclourà amb la Fira de la Salut. “El programa plantejat se centrarà durant cinc dies en el foment de la vida saludable, la formació sobre l'envelliment actiu i els seus beneficis, així com la conscienciació sobre la importància de la cura de la salut mental. Són temes, especialment l'últim, als quals no se'ls dedica el temps que deuria i ens sembla primordial posar el focus”, ha destacat la regidora responsable de Salut de l'ajuntament de Benicàssim, Vanesa Batalla.
El cicle de xarrades sobre prevenció de la malaltia s'iniciarà amb formació sobre accions per a evitar la proliferació de mosquits tigre en èpoques d'eclosió per a evitar les molèsties que generen. Aquestes formacions sobre aquest molest insecte es desenvoluparà en el CEIP Parmerar (29 de març, 9,45 hores), en el Liceu (29 de març, 11,30 hores), CEIP Santa Águeda (30 de març, 09,30 hores) i s'instal·larà una carpa informativa en el mercat del dijous de 12 a 13 hores. D'altra banda, l'IES Violant Calduch rebrà formació en primers auxilis entre els joves durant el matí del dijous 30. Així mateix, les escoletes municipals, tindran a Gloria Sospedra per a parlar sobre la importància de la salut mental en temps de criança (30 de març, 15,30 hores). El Casal Jove comptarà amb una conferència sobre ‘Com evitar i resoldre conflictes en l'adolescència’ de la mà d'Héctor Jorge Aymerich el dissabte 1 d'abril.

D'altra banda, l'Associació de Jubilats la Garrofera comptarà amb un taller d'autocura el dimarts 28 de març a les 11 hores oferit per Atenzia i el Centre de Salut de Benicàssim organitza una xarrada sobre els beneficis de caminar el dimecres 29 a les 9 hores, finalment, i organitzat per les matrones del Centre de Salut, Rocío Gonzáles i Laura Bou, realitzaran en la Plaça de les Corts una xarrada sobre la importància de moure's després de ser mare.
En la Fira de la Salut l'1 d'abril està prevista la participació del Centre de Salut de Benicàssim, Creu Roja Espanyola, l'Associació Espanyola Contra el Càncer, Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer, Alcohòlics Anònims, Associació de Diabètics Lledó i Zero Barreres Mobilitat Personal. Pel que fa a la programació de la Fira, durant tot el matí la caseta informativa del Centre de Salut donarà orientació per a deixar de fumar i la Creu Roja sobre primers auxilis.També començarà a les 10,30 hores sobre la respiració com a millor medicina , seguit d'una xarrada sobre les plantes aromàtiques i els seus usos impartit per Perla Bibb a les 11 hores, a més de comptar amb una xarrada-col·loqui sobre els beneficis de l'esport en la salut mental (11,30 hores). El matí finalitzarà amb tallers infantils de 12 a 13,30 hores.