Quan a penes s’apaguen les llums de la reeixida exposició ‘This is Pop!’ d’aquesta primavera a la sala d’exposicions de Vila Elisa, Benicàssim fa un balanç de l’aconseguit fins ara. Des de març de 2021, i després de l’impass de la pandèmia, Benicàssim ha realitzat una aposta forta per convertir aquesta sala del gran palauet de Benicàssim en un referent cultural a nivell provincial. Un total de set exposicions amb alguns dels noms més importants de l’art contemporani han protagonitzat aquest cicle que ja té una vigència de tres anys. Durant aquest temps un total de 33.984 persones han visitat aquest espai emblemàtic, no sols com a continent, sinó també pel seu contingut

‘De Picasso a Barceló’ estrenava aquest cicle amb l’obra gràfica d’alguns dels artistes més importants des del geni malagueny. A l’estiu de 2021 li tocava el torn al gravat matèric de l’artista Juan Ripollés que triava Benicàssim per a l’estrena mundial de l’últim estadi de la seua obra gràfica. Al setembre de 2021 el teòric i artista *Wences Rambla va presentar els seus treballs més recents en els quals continua experimentant amb aqueix paisatge tan personal. L’hivern ens va portar el Surrealisme de Salvador Dalí amb alguns dels seus referents del mètode paranoic-crític. En 2022 era un altre nom propi de la plàstica contemporània, Miquel Barceló, qui amb el seu ‘Gest de la naturalesa’ acostava el seu personal univers fins al gran públic. L’exposició més visitada fins hui amb més de 7.000 espectadors va ser la de l’estiu de 2022 amb les tres sales municipals rendides als peus d’un altre geni, el català Antoni Tàpies. I, finalment, la primavera de 2023 amb la mostra ‘This is pop’ que han visitat 6.494 persones.

Un altre dels punts forts d’aquest cicle d’exposicions ha sigut el programa de visites guiades no sols per a públic en general, sinó també per a centres escolars i associacions. Només per a aquesta última exposició sobre el moviment del pop art s’han realitzat un total de 10 visites guiades per a escolars del col·legi Liceu de Benicàssim, Penyeta Roja i EPA Benicàssim.