L’Ajuntament de Benicàssim i UTE Sanejament Urbà, empresa encarregada dels serveis de neteja viària i recollida de residus urbans en la localitat, continuen amb el servei extraordinari de neteja per a desinfectar els carrers i contribuir a reduir les possibilitats d’expansió del COVID-19

. A este treball intensiu que es porta realitzant des del passat 18 de març, hui s’ha sumat la Unitat Militar d’Emergències (UME) que ha actuat en la neteja i desinfecció de punts estratègics per a previndre la propagació del coronavirus, com són les portes i zones comunes de les residències de la tercera edat i les portes dels supermercats. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha agraït tot el treball que està realitzant l’UME en tot el territori nacional i ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat confirmant que “hui dia no hi ha cap cas de coronavirus en les residències de majors de Benicàssim” i ha afegit que “les tasques que han dut a terme hui la Unitat Militar d’Emergències han reforçat el dispositiu especial que des de l’Ajuntament de Benicàssim es va posar en marxa al costat de la UTE Sanejament Urbà de Benicàssim, fa ja una setmana, amb l’objectiu d’arribar a totes les zones del municipi i intensificar sobretot la neteja i desinfecció en els espais més crítics durant l’estat d’alarma”.
Destacar que el servei municipal ha establit un programa de treball dividit en huit dies i zones pel que demà dimecres finalitzarà la primera volta completa i serà el dijous quan comence de nou el cicle programat que passa pel nucli urbà, zona nord, zona sud i urbanitzacions. El servei extraordinari que s’efectua tots els dies de la setmana se centra de manera especial en aquelles zones on es preveu una major afluència de persones durant l’estat d’alarma, com pot ser l’entorn del centre de salut, farmàcies, supermercats i els establiments que romanen oberts per a garantir els serveis bàsics a la ciutadania. Així mateix, el dispositiu especial de neteja i desinfecció s’estén per tot el municipi a carrers per als vianants, mobiliari urbà i contenidors situats en la via pública. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha comentat que “els serveis municipals no cessen en la neteja i desinfecció en totes les zones del municipi i des de l’ajuntament apel·lem a la col·laboració i responsabilitat de tota la ciutadania de Benicàssim”. En aquest sentit l’alcaldessa incideix en què “en aquests moments necessitem que tots els veïns contribuïsquen amb el servei de neteja, recollint els excrements de les seues mascotes i depositant tots els residus a l’interior dels contenidors de fem i en bosses ben lligades”. Susana Marqués ha finalitzat demanant als veïns de Benicàssim “que isquen de les seues cases únicament en cas de necessitat i sempre complint amb les normes establides en el reial decret que estableix l’estat d’alarma. Aquesta és una lluita de tots nosaltres”.