Benicàssim continua dedicant el mes de març a donar visibilitat a la dona i continuar apostant per la igualtat de gènere
“Després de la xarrada d’apoderament femení i conciliació amb el club de Malasmadres i el foment de l’esport femení amb la Trobada Amazonas, seguim la programació dotant als assistents d’eines per a detectar i combatre la violència de gènere digital, un tipus de violència que està augmentant considerablement, sobretot entre els joves i adolescents”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Vanessa Batalla.
Així, dins de la programació emmarcada en el Mes de la Dona, la Casa de la Cultura ha rebut aquesta vesprada a Pere Cervantes. Fins fa a penes unes setmanes, l’escriptor compatibilitzava la seua passió per relatar històries amb el treball de cap de Grups de Delictes Tecnològics de la Policia Nacional de Castelló. A través de la seua experiència professional en aquest últim treball, Pere Cervantes ha pogut donar les eines necessàries als assistents per a detectar, previndre i combatre la violència de gènere digital.
D’altra banda, dins del cicle ‘BenicàssiM’educa’, la Casa de la Cultura va rebre aquesta setmana la visita de Marina Marroquí. Sota el títol “construir una autoestima sana i els reptes de l’adolescència”, l’educadora social va fer una xarrada sobre prevenció de violència de gènere. A més, amb el nom de “Això no és amor” Marina Marroquí imparteix aquesta setmana tallers dirigits a l’alumnat de 2n ESO per a donar als adolescents eines de cara a previndre i detectar la violència de gènere. Aquests tallers es realitzen des de fa sis anys i formen part de la programació educativa de l’IES Violant de Casalduch i el Col·legi Liceo.