L’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha visitat, acompanyada dels regidors d’Urbanisme, Sergio Toledo; Mobilitat, Cristian Ramírez i de Participació Ciutadana, Paco Cabañero, a més de tècnics municipals; el president de l’Associació de Veïns del Bulevard Blasco Ibáñez, Ignacio Dorda i representants de la constructora Civicons, l’estat de les obres de millora de la mobilitat per als vianants i el calmat del trànsit en el Bulevard Blasco Ibáñez

“És un projecte heretat del govern anterior que hem reorientat comptant amb aportacions veïnals, que no estaven contemplades el projecte original, de manera que complim amb les directrius europees d’afavorir la mobilitat per als vianants i amb la millora de la zona residencial dotant-la de més zones de joc”, afirma Carrasco.

El projecte urbanístic està dotat amb una inversió de 417.108 euros, cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en el marc de les actuacions d’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) de Castelló.

La primer edil ha fet referència a modificacions com traslladar la zona de jocs a un solar pròxim a la Ciutat de la Justícia, per a respectar el descans dels veïns, o mantindre la ubicació del tobogan amb forma de formiga, que s’ha convertit en una icona per al barri.

L’eix central d’aquest projecte és l’eliminació dels tres passos transversals de vehicles per a donar continuïtat al passeig central amb arbratge, així com amb la instal·lació de bancs de descans i més zones verdes. També hi haurà més zones de jocs infantils i elements de gimnàstica per a majors.

La primera edil ha destacat el caràcter innovador atés que el projecte també contempla la instal·lació de bancs amb energia solar per a carregar els dispositius mòbils. “Són canvis que van en la línia del model de ciutat que volem, una ciutat més verda, més sostenible, amb més arbres i més zones i àrees de descans” recorda la primer edil.

Des de l’any 2021 es va tallar el trànsit rodat als carrers José Barberá Cipria, Gonzalo Puerto Mesquita i Miguel de Unamuno, mitjançant pivots anul·lant el pas transversal de vehicles. Ara, amb les modificacions realitzades és una única plataforma que dona preferència al vianant. També, per a incrementar la seguretat en la zona, s’han creat quatre passos elevats “perquè siga més accessible, més paseable i de millor gaudi per als veïns i castellonencs en general”.

“L’objectiu d’aquestes reformes és prioritzar a les persones, millorar la mobilitat dels vianants, habilitar àrees més segures i tranquil·les i calmar el trànsit rodat a la ciutat. Aquest projecte que hem reformulat, compleix amb el nostre compromís de reconvertir aquest espai urbà en una àrea de convivència ciutadana intergeneracional, que millore la qualitat de vida dels castellonencs” ha conclòs l’alcaldessa.