En la completa agenda festiva no faltarà el tradicional repartiment de la coqueta, les fogueres de Sant Antoni i el dia de les Paelles

Benicàssim arranca amb força l’any nou amb les seues festes patronals en honor a Sant Antoni i Santa Àgueda amb el tradicional trasllat de l’estendard este divendres 12 on la Reina de les Festes i els festers i festeres, han participat en el tradicional trasllat al costat de les autoritats presents que han estat acompanyats per Agrupació Folklòrica El Cremaller, Colla de Dolçainers i Tabaleters i la Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim, el solemne acte ha transcorregut des de l’ajuntament fins a la Plaça Constitució, pels carrers Sant Tomàs, Josep Barberá i Bayer. A continuació, el ball del cremaller ha sigut el gran protagonista, finalitzant l’acte amb el repartiment de dolços típics i moscatell.

“El mes de gener porta amb si una de les cites més esperades per tots els veïns i veïnes de Benicàssim com és la celebració de la nostra festes patronals en honor a sant Antoni Abat i Santa Àgueda, uns dies de celebració en els quals conjuguem fe, cultura, costums i tradicions, eixa essència que ha conduït a la ciutat a ser el que hui dia és. Mantenim vives les nostres tradicions amb el repartiment de la coqueta, un total de 23.000 coquetes que s’estan elaborant per a esta edició en la nit de Sant Antoni”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

“Dins de les festes de Sant Antoni i Santa Àgueda comptem amb una cita molt important com és el dia de les paelles, en el qual Benicàssim es convertix en capital de la província de Castelló per la qual l’any passat s’estima que van passar unes 35.000 persones que es donen cita als carrers del municipi per a gaudir al voltant d’un plat tan típic com és la paella i la companyia en un dia de convivència i germanor”, ha afegit la regidor de Festes, Elena Llobell.

Benicàssim celebrarà el dia gran del seu patró dimecres que ve 17 de gener. La vesprada prèvia després del volteig de campanes a les 19 hores donarà lloc les fogueres, per a seguir amb el solemne acte de benedicció i repartiment de coquetes on veïns i veïnes abillats de de vestit i calçat tradicional passaran per la zona de repartiment enfront de l’església de Sant Tomàs de Villanueva. També passaran per allí carros i carrosses engalanades per a l’ocasió i portant a sant Antoni Abat com és tradició.

Cal destacar que dilluns que ve, 15 de gener a partir de les huit del matí, començarà el repartiment oficial d’ubicacions per al Dia de les Paelles de 2024 del divendres 19 de gener. Per a la seua distribució es compta amb les ubicacions habituals en el Casal Jove, la seu l’Associació de Jubilats de “La Garrofera”, el Espai de la Música Mestre Vila i el Centre de Formació Josep Barberá i Ceprià. D’altra banda, la inscripció al menjar de germanor i homenatge als nostres majors del dia 21 a les 13,30 en el pavelló Torre Sant Vicent haurà de realitzar-se a l’Ajuntament del 15 al 17 de gener.