Marco destaca la regeneració i renovació de l’edifici residencial municipal Mestrets que dignificarà l’espai i el farà accessible

L’Ajuntament de Castelló impulsa les obres de rehabilitació i millora de l’accessibilitat en l’edifici residencial municipal Mestrets, incloses en el programa de foment de la Regeneració i Renovació Urbana i Rural del Pla Estatal d’Habitatge-Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR) Castalia-La Guinea. Hui mateix s’ha signat el contracte per a la redacció dels projectes i direcció de les obres, així com dels possibles modificats, que s’ha adjudicat a l’empresa Belmonte Botella Arquitectos, SLP, per un import de 72.916 euros.

“Redignificarem i millorarem la qualitat d’aquest espai, contribuint així a afavorir també el benestar de les persones que allí viuen i conviuen”, ha destacat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “A través d’aquest programa renovarem i dignificarem aquesta zona de la ciutat, fent-la més saludable i integradora amb espais més accessibles”, ha indicat Marco.

El projecte compta amb una inversió de 1,67 milions d’euros, dels quals 1,2 els aporta el Ministeri de Foment, 130.000 euros la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i la resta, l’Ajuntament. De fet, en el pressupost municipal d’enguany, aprovat la setmana passada en sessió plenària, es contempla una partida de 330.800 euros per al desenvolupament del projecte de regeneració urbana ARRUR Castalia-La Guinea.

El regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha explicat que la principal actuació d’aquest projecte és la que tindrà lloc en l’edifici d’habitatges socials del carrer Huesca amb Martínez Tena (l’edifici Mestrets). “Les obres de rehabilitació de l’edifici consistiran en la instal·lació d’ascensors al pati central i millores d’accessibilitat als habitatges, la rehabilitació de les façanes i cobertes, la substitució de la fusteria exterior de fusta i altres possibles millores de manteniment de l’edifici”, ha detallat López.