L’alcaldessa destaca el compromís del govern municipal per a garantir les necessitats bàsiques de les famílies més vulnerables

L’Ajuntament de Castelló, a través de l’àrea de Benestar Social, Dependència i Infància, ha destinat al llarg del passat any més de tres milions d’euros a ajudes d’emergència social per a garantir l’autonomia i les necessitats bàsiques de les persones en situació de vulnerabilitat. En total, s’han concedit 7.123 prestacions individualitzades que sumen 3.004.931 euros.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat el “compromís del govern municipal per a garantir les necessitats bàsiques a aquelles famílies en risc d’exclusió social a través de diferents prestacions per a assegurar qüestions com l’alimentació, higiene, subministraments energètics, pagament de lloguers o qualsevol altres necessitats essencials”.

En aquest sentit, Marco ha recalcat l’esforç extra que l’Ajuntament va realitzar en els mesos de confinament, quan es va activar l’emergència sanitària i social de la covid-19 en 2020, i els recursos destinats a emergència social. Aqueix any, es van destinar 3,5 milions d’euros i es van concedir 10.335 ajudes. “Va ser un any excepcional, en el qual bolquem els recursos per a garantir l’atenció necessària a les famílies en risc d’exclusió social”, ha apuntat. En 2019, el consistori va destinar 2,73 milions d’euros i va aprovar 7.235 ajudes d’emergència social. En concret, s’han augmentat un 32% les ajudes respecte a 2019, any previ a la situació d’emergència sanitària i social per coronavirus.

La regidora de Benestar, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha explicat que d’aqueixos tres milions d’euros, la major part (2,14 milions) han anat destinats a fer front a ajudes bàsiques com l’alimentació i higiene i també a menjador escolar. “També s’han destinat prop de 52.000 euros per a pal·liar la pobresa energètica amb ajudes per al pagament de subministraments”, ha indicat.

A més, s’han destinat quasi 750.000 euros per a ajudes al lloguer i atorgat altres 259 ajudes que sumen 54.164 euros per a sufragar altres conceptes de necessitat com el pagament de guarderies, ulleres o equipament de llar de famílies en risc d’exclusió.