L’àrea de Seguretat Pública i Emergències destinarà 2.000 efectius entre l’11 i el 19 de març, que se sumaran a la resta de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat

L’Ajuntament de Castelló ha celebrat aquest dilluns una Junta Local de Seguretat extraordinària amb motiu de les festes de la Magdalena, que es desenvoluparan de l’11 al 19 de març. La reunió, a la qual han assistit el primer tinent d’alcaldia, José Luis López; el regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver; i el regidor de Festes, Omar Braina; junt a la subdelegada del Govern, Soledad Ten, així com comandaments i representants del Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica, Policia Local, Bombers i Protecció Civil.
Durant la Junta Local de Seguretat s’ha donat compte del dispositiu especial de seguretat i emergències que es desplegarà durant les festes de la Magdalena, que enguany comptarà amb més de 250 actes oficials en la seua programació, junt a d’altres esdeveniments i activitats que se celebren en aquests dies. En aquest sentit, el regidor de Festes ha destacat que “enguany es preveuen unes festes multitudinàries, ja que recuperem tota la programació festera tradicional sense les restriccions sanitàries per la COVID-19”. El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, ha explicat que “es desplegarà tot un dispositiu especial per a garantir unes festes segures, promoure la convivència i poder donar una resposta ràpida i eficaç davant qualsevol eventualitat”.

En total, l’àrea de Seguretat Pública i Emergències de l’Ajuntament de Castelló destinarà uns 2.000 efectius en els nou dies de festes -una mitjana de 220 efectius cada dia-. D’ells, prop de 1.600 són policies locals i agents de mobilitat, 170 bombers, 90 efectius per al Servei d’Assistència Sanitària municipal (SAS) i la resta, efectius de l’Agrupació Local de Voluntariat de Protecció Civil. A aquest dispositiu se sumaran efectius de la Policia Nacional, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil.

Durant la Junta Local de Seguretat s’han abordat les diferents actuacions i comeses que realitzarà cadascun dels cossos i unitats. Així, s’ha destacat el desplegament a realitzar durant els actes amb més afluència com la Romeria dels Canyes i el Magdalena Vítol, entre altres actes i desfilades, així com les mascletaes i altres actes pirotècnics.
Enguany, l’Ajuntament de Castelló tornarà a activar el Servei d’Assistència Sanitària municipal per a prestar assistència preventiva en els actes i esdeveniments de major afluència de públic i/o de major risc per a la població. Aquest servei també prestarà assistència extraordinària d’urgències i emergències extrahospitalàries envia pública per situacions relacionades amb les festes de la Magdalena amb l’objectiu d’evitar moments de col·lapse en els centres hospitalaris.