Ecovidrio, juntament amb la Generalitat i les regidories de Reciclatge i Festes de Castelló presenten la campanya Vidre Vítol, amb la presentació a la ciutadania de l’adreç-joia per a la reina

Ecovidrio, juntament amb les regidories de Residus i Reciclatge de l’Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana, llancen un nou repte, el Vidre Vítol, a les més de 200 colles i ens i les 19 gaiates de la ciutat, convocades per a reciclar vidre durant les pròximes festes de la Magdalena. La competició de reciclatge, adreçada a Castelló als principals col·lectius festers, premiarà amb una paella monumental la colla i gaiata guanyadores del sorteig que es farà després de la setmana gran de la ciutat entre els que aconsegueixin reciclar almenys 400 Kg de vidre.

La presentació de la campanya ha comptat amb la presència de les reines de les festes de la Magdalena 2023, Selene Tarín i Alejandra Sáez; el regidor de Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia; el regidor de Festes, Omar Braina; el gerent d’Ecovidrio a la Comunitat, Roberto Fuentes; l’artista de l’adreç-joia, Pere Ribera; José Antonio Lleó, president de la Gestora de Gaiates; i Pepe Garcia, de la Federació de Colles de Castelló. L’acte ha servit de marc per a la presentació a la ciutadania de l’adreç-joia que Ecovidrio ha regalat a la ciutat de Castelló per a la reina de les festes de la Magdalena i que Selene Tarín lluirà el dia de la Romeria de les Canyes. La joia ha estat exposada tota la jornada a la plaça Major, on també s’ha pogut vore un vídeo que la reina Selene ha gravat sobre l’adreç-joia, amb gran impacte fester i castellonero.

El regidor de Reciclatge, Ignasi Garcia, ha destacat “la importància del consum responsable i de reciclar perquè les festes han de ser sostenibles, i, en el cas del vidre, si tenim en compte que pràcticament el 100% es reutilitza, estarem involucrant-nos de manera directa en aquest trànsit cap a l’economia circular, imprescindible per a la salut del nostre planeta, a l’igual que separar tots els residus, sense diferència”. Respecte a ladreç, ha senyalat que “és una joia única que demostra que el reciclatge també és art”.

El regidor de Festes, Omar Braina, ha posat en valor “aquesta obra d’artesania molt especial que lluirà la reina de les festes”. “És un honor per a l’Ajuntament rebre aquesta peça especial que passarà a formar part del patrimoni municipal”, ha apuntat l’edil de Festes, que ha destacat “la importància de ser sostenibles també durant la setmana gran de Castelló”.

Els castellonencs aposten un any més per la sostenibilitat en les festes de la Magdalena. I així ho han demostrat amb el seu compromís de participar, un any més, en Vidre Vítol. Gaiates i colles podran aportar el seu gra de sorra participant en aquesta competició de reciclatge en unes dates on es consumeix i es genera una gran quantitat de residus. Igual que en la passada edició, per a la recollida de residus, Ecovidrio assignarà a cada gaiata o colla un contenidor verd personalitzat, que, a la fi de les festes de la Magdalena es recollirà i pessarà. Els col·lectius que aconsegueixim reciclar almenys 400 Kg de vidre entrarà en el sorteig d’una paella multitudinària.

L’any passat, es van recollir més de 12.147 Kg de vidre reciclat durant la campanya. La gaiata 7 i la colla Serrutxadors van ser les guanyadores del Vidre Vítol de la Magdalena del 2022. Els col·lectius interessats a participar hauran de manar un correu electrònic a info@vidrevitol.es, amb tota la informació disponible al web www.vidrevitol.es

L’adreç joia, únic //
Com a agraïment a la implicació de tots els ciutadans amb aquesta campanya, aquest matí Ecovidrio ha presentat a la ciutadania de Castelló l’adreç-joia de llauradora fabricat amb vidre reciclat, elaborat de manera totalment artesanal en plata de llei i amb els centres de vidre reciclat en verd. Aquesta joia exclusiva ha estat creada gràcies al vidre recollit en els contenidors verds durant les passades festes de la Magdalena dins la campanya Vidre Vítol.

L’Ajuntament de Castelló cedirà aquest adreç a la reina de les festes, Selene Tarín, perquè la llueixi durant la Romeria de les Canyes, el proper diumenge 12 de març, estrenant la peça i estrenant el llegat a la ciutat, una peça única composta per fermall, pendents, jocs de pinchos, collar i polsera, creada i fabricada pels artistes Pere Ribera, José Alabadí i Sara Sorribes.