L’alcaldessa participa en el fòrum que reuneix alcaldes i alcaldesses europeus per a debatre sobre la transició cap a una economia verda i digital

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dimarts en la Smart City Expo Word Congress (SCEWC) de Barcelona, la cimera internacional sobre solucions urbanes intel·ligents que reuneix actors clau per a debatre i compartir experiències sobre el disseny de ciutats intel·ligents. Es tracta del principal esdeveniment internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents que, des de hui i fins al 17 de novembre, congregarà més 800 expositors, 700 ciutats i regions i 400 ponents en Fira Barcelona.
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest matí en la taula redona ‘City Networks Bringing Spanish Major Together’ junt als alcaldes i alcaldesses de Viladecans, Ermua, Logronyo i Santander per a compartir visions sobre com el treball en xarxa i la cooperació en interoperabilitat i innovació, poden beneficiar el desenvolupament dels serveis i infraestructures urbanes. Marco ha participat en aquest debat també com a membre de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, vocal de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), membre del Consell Rector de la Xarxa Innpulso i vicepresidenta de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (Xarxa Rimig).
“Castelló sempre ha apostat pel treball en xarxa a nivell nacional i internacional com a element diferencial de desenvolupament urbà”, ha indicat Marco. L’alcaldessa ha destacat que “formar part d’aquestes xarxes i participar en esdeveniments com la Smart City Expo World Congress serveixen de fòrum tècnic i social per al desenvolupament de nous projectes en els quals la innovació aplicada a la resolució dels principals reptes urbans és protagonista”. “Compartir experiències, metodologies i solucions innovadores és fonamental per a anticipar-nos i ser capaces de fer realitat nous models urbans més resilients, sostenibles, inclusius, equitatius i verds”, ha detallat.
En relació amb aquest debat i tenint en compte el lema de l’esdeveniment ‘Ciutats inspirades en persones’, Marco ha destacat l’aposta de Castelló per la innovació 360é. És a dir, l’ús de tecnologies de manera transversal com a aliades perfectes per a millorar la qualitat de vida, augmentar la sostenibilitat i facilitar les relacions entre administració i ciutadania.
En aquest sentit, ha destacat projectes com la recentment llançada App Park Time, premiada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana en la Setmana Europea de la Mobilitat, o l’aposta pel consistori per transformar el mapa lumínic de la ciutat a través dels 24.000 punts de llum LED que integren el 80% de l’enllumenat urbà de la ciutat i eviten l’emissió de més de 7.000 tones de CO₂.
Respecte a la mobilitat, també ha apuntat a projectes de digitalització i accessibilitat en el transport col·lectiu com la instal·lació de panells amb informació en temps real en múltiples parades de la xarxa local de transport públic.