Una delegació de funcionaris del govern del Japó han visitat aquest matí l’Ajuntament de Castelló. La delegació del país asiàtic, composta per quatre persones, ha arribat acompanyada per Ramón Vilarroig, president del Tribunal Econòmic Administratiu. Aquest grup arriba en col·laboració amb la Fundació CLAIR, amb seu en Paris, realitzant estudis de finançament a tot el món

El grup ha sigut rebut pel regidor coordinador de l’àrea d’Impuls Econòmic, Juan Carlos Redondo i el de Relacions Institucionals, Vicent Sales.

La visita ha començat amb una recepció en el Saló de Plens, en la qual totes dues parts han intercanviat obsequis, estant presents funcionaris municipals com l’Interventor, José Medall, el director de l’òrgan de Gestió Pressupostària i Comptabilitat, Pascual Hernández i el director de l’Òrgan de Gestió Tributària Local, Vicente Sancho-Miñana.

Posteriorment, ha tingut lloc una reunió de treball en les quals els representants del govern japonés s’han interessat per com està organitzada l’administració pública al nostre país.

El regidor d’Economia, Juan Carlos Redondo, ha comentat després de la reunió que “estaven molt interessats a saber com es financen els ajuntaments d’Espanya i a saber quins són els tipus d’administració que hi ha com són l’estatal, l’autonòmica, ajuntaments i diputacions. Un tipus d’organització molt diferent del qual existeix al Japó”.

Redó ha destacat que “per a l’Ajuntament de Castelló és un gran honor rebre visites com aquesta, que posen en relleu el treball que es realitza des de l’àrea econòmica. Mostrar i servir d’exemple com a model d’administració local és també un orgull i una responsabilitat”.
Així, els funcionaris del país del sol naixent s’han interessat sobre com es gestionen els tributs propis, transferències o crèdits amb els quals treballa una administració municipal.

Aquests funcionaris del govern japonés estan recorrent diferents països per a estudiar diferents models de gestió i finançament de les ciutats. En el cas d’Espanya, l’administració triada com a exemple ha sigut l’Ajuntament de Castelló.

Relació Castelló – Japó

El regidor de Relacions Institucionals, Vicent Sales, ha ressaltat que “aquesta visita és un altre exemple de la sintonia i les bones relacions que l’Ajuntament de Castelló manté amb diferents entitats japoneses”.

“En primer lloc, i més important, tenim l’agermanament de Castelló amb la ciutat japonesa de Ube des de 2013. Una germanor reforçada per la presència de la multinacional del mateix nom en el Polígon del Serrallo del Grau i que té com a conseqüència un contacte institucional freqüent”.

Sales ha recordat que “cal no oblidar que aquesta passada setmana, l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, va rebre a l’ambaixador del Japó a Espanya, Takahiro Nakamae, qui va acompanyar a la banda Toho HS Marching Band, que participava en el XXXIII Festival Internacional de Música de Festa, dins de la celebració de les festes de la Magdalena”.

Per a Sales “visites com la de hui, reforcen la imatge i la projecció internacional del nostre Ajuntament. Comptar amb una comunicació fluida amb potències mundials com el Japó beneficia a la ciutat de Castelló no sols a nivell institucional, sinó econòmic, turístic i cultural”.