La Policia Local intensifica la vigilància en parcs i platges per a controlar el compliment de l’ordre d’eixida de menors

La Policia Local de Castelló ha intensificat la vigilància i la presència policial en aquells punts on s’espera una major afluència amb motiu de l’entrada en vigor de l’Ordre SND/370/2020, de 25 d’abril, sobre les condicions en les quals s’han de desenvolupar-se els desplaçaments per part de la població infantil durant la situació sanitària ocasionada per la covid-19. En el dia d’ahir, primer dia en què es permetien aquestes eixides, els agents van reforçar la vigilància a la platja, passeig marítim, parc Ribalta i les rondes de circumval·lació i es van interposar dues propostes de sanció per incomplir les mesures incloses en aquesta nova ordre.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, ha explicat que els agents continuaran amb el reforç de la vigilància en aquells punts on puga donar-se una major afluència. Així, hi haurà una especial presència en els punts citats anteriorment i altres entorns públics com el parc Pont de Ferro per a controlar que es compleix amb les mesures i es respecta la distància entre persones. “La jornada d’aquest diumenge va transcórrer sense infraccions de gravetat, tenint en compte que era el primer dia en què s’aplicava una mesura de flexibilització del confinament i es va permetre l’eixida dels menors de 14 anys”, ha indicat. No obstant això, ha realitzat una crida a la ciutadania de Castelló perquè actue amb responsabilitat.

“No hem vençut al coronavirus i no ens podem relaxar, hem de complir tots amb les mesures de precaució i les normes per a eixir amb els nostres fills i filles, és una responsabilitat individual i col·lectiva”, ha apuntat Braina. El regidor ha recordat que la Policia Local continuarà vetlant pel compliment de la normativa per a combatre l’expansió de la covid-19. “No podem fer passos arrere, si no complim amb les mesures incrementem el risc de propagació del virus”, ha afirmat.

En total, des del passat 14 de març, la Policia Local ha alçat 781 actes per incompliment de les restriccions de mobilitat de les persones, 17 actes per incompliment de tancament de locals i/o de restriccions de l’activitat comercial, cultural, recreativa i d’hostaleria o restauració. Els agents han realitzat en aquest temps 9 detencions i s’han realitzat 1.235 identificacions de persones i 1.348 controls de vehicles.