Un centenar de persones voluntàries han col·laborat amb aquest projecte que ha complementat el Servei d’Emergència Social per covid-19

El projecte Cuina Social Castelló posat en marxa el passat 1 de maig per la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló i amb la col·laboració de cuiners i cuineres voluntàries liderats pel xef Miguel Barrera, al costat de més persones que han participat voluntàriament en tasques de repartiment, ha repartit 19.775 menús a domicili i atés 223 famílies en situació de vulnerabilitat fins al passat 15 de juny. Aquest projecte va sorgir per a complementar altres serveis posats en marxa per Benestar Social des de la declaració de l’estat d’alarma per a garantir una correcta alimentació a persones majors, a menors en situació de vulnerabilitat i a les seues famílies mitjançant el repartiment de menús complets i saludables.

El regidor de l’àrea, José Luis López, ha recordat que l’Ajuntament de Castelló ha bolcat els seus recursos per a garantir l’atenció a les famílies i col·lectius més vulnerables des de la declaració de l’estat d’alarma i durant els moments més estrictes del confinament. Entre ells, el Servei d’Emergència Social davant la covid-19 posat en marxa immediatament després del decret de l’estat d’alarma, l’alberg provisional, les ajudes a emergència social, etc. També, el servei de repartiment de menús a menors i les seues famílies vulnerables que es va activar el passat 14 de març per a suplir les necessitats alimentàries dels menors que no podien acudir als menjadors escolars pel tancament dels centres i que des de llavors ha distribuït altres més de 28.000 plats. En total, s’han distribuït entre els dos serveis prop de 50.000 menús des de l’inici de l’estat d’alarma.