L’alcaldessa destaca la importància d’aquesta injecció que se suma a les mesures ja adoptades pel govern municipal per a pal·liar els efectes de la pandèmia

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assistit a la reunió de la taula institucional presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i a la qual han assistit també els alcaldes de València, Alacant i Elx; els representants de les tres diputacions provincials; i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, amb l’objectiu d’abordar mesures econòmiques destinades a la recuperació de la Comunitat Valenciana.

En aquesta reunió s’ha acordat la creació del ‘Fons Cooperació Covid-19’, un fons de 120 milions d’euros per a ajudar a pal·liar les conseqüències econòmiques de la pandèmia entre unes 33.000 empreses i autònoms valencians més afectats per les restriccions i mesures sanitàries per a frenar la propagació del virus. La Generalitat Valenciana realitzarà el 50% de les aportacions, mentre que els ajuntaments aportaran un 20% i les diputacions el 30% restant.

“L’Ajuntament de Castelló contribuirà d’aquesta manera a la recuperació econòmica dels sectors que s’estan veient afectats per les necessàries mesures per a contindre l’avanç del virus”, ha indicat l’alcaldessa. Marco ha destacat que es tracta d’un nou impuls als sectors més afectats com l’hostaleria i l’oci. “Des del govern municipal venim adoptant mesures d’impuls i reactivació econòmica de la ciutat que s’han materialitzat en fets com els 1,4 milions d’euros en ajudes al comerç l’hostaleria i l’oci nocturn o el pla d’impuls a la contractació”, ha apuntat.

El nou fons suposarà així una injecció que se suma a les ajudes i plans de resposta econòmica i social posades en marxa en 2020 per l’Ajuntament de Castelló per a pal·liar els efectes de la crisi, les mesures fiscals adoptades per a alleujar al teixit empresarial local integrat en la seua major part per petites empreses i persones autònomes i que suposen un estalvi de 1,8 milions d’euros, així com la reorientació dels pressupostos locals per a la reactivació econòmica i social de la ciutat.