La Cooperativa Agrícola Sant Bertomeu d’Atzeneta del Maestrat i la Universitat Jaume I han posat en marxa un projecte innovador de ludificació del marketplace de productes locals DePenyagolosa (www.depenyagolosa.com)

L’objectiu del projecte és millorar la notorietat i el posicionament de la marca, augmentar la base de nous clients i potenciar la fidelitat dels clients habituals. Es persegueix, també, acostar el treball dels artesans i productors locals al públic general, valorant la seua aportació a la sostenibilitat de l’entorn rural.

Per a això, s’ha dissenyat un joc en què, després de la visualització d’uns vídeos sobre les sis categories de productes locals comercialitzats (oli d’oliva verge extra, ametles, vi, formatges, mel i torrons), el jugador ha de contestar diverses preguntes. Els vídeos estan protagonitzats per agricultors locals, que expliquen en primera persona les característiques del seu producte juntament amb imatges del procés d’elaboració. A més, el jugador pot seleccionar l’idioma del vídeo (valencià o castellà) i l’agricultor que vol que li ho explique. Després del visionat de cada vídeo es formulen quatre preguntes sobre el text i dues preguntes estrela sobre agudesa visual (amb un valor de dos punts). La suma dels punts de cada joc dona la puntuació final del jugador.

El joc consta de dues fases, amb tres productors locals en cadascuna. En cada fase se sortejarà un lot de productes locals DePenyagolosa entre els jugadors que hagen finalitzat el joc i hagen emplenat el formulari de participació. Se sortejarà també una experiència per a dues persones amb alguns productors locals entre aquells jugadors que hagen participat en les dues fases. El joc es desenvoluparà durant el mes de juny. Tot el que vulga participar-hi pot fer-ho a través de www.depenyagolosa.com/juego

Aquesta iniciativa forma part del «Projecte de disseny i implementació d’una estratègia de màrqueting off i online per als productes agroalimentaris de la Cooperativa Sant Bertomeu d’Atzeneta del Maestrat», subvencionat en la convocatòria AEST/2023 de la Generalitat Valenciana d’estades de personal investigador doctor en empreses de la Comunitat Valenciana.

El catedràtic de Comercialització i Investigació de Mercats de l’UJI, Miguel Ángel Moliner Tena, ha sigut el responsable del projecte, en el qual Sergio Gómez García, estudiant en pràctiques acadèmiques del Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs de l’UJI, ha sigut el responsable tècnic del joc i Eladi Roca, director de la Cooperativa, ha prestat el suport en la gravació dels vídeos i en l’adaptació de la web de DePenyagolosa.