La Policia Local de Benicàssim finalitza el cicle formatiu de Seguretat Viària a les escoles infantils, col·legis i institut

La Policia Local de Benicàssim ha coordinat estos mesos previs a l’arribada de les vacacions escolars, jornades de Seguretat Viària a les escoles infantils, els col·legis i l’institut del municipi per a treballar la conscienciació i la responsabilitat per a la seua major seguretat com a vianants i com a usuaris de bicicletes i patinets. Es tracta d’un format teoricopràctic en el qual els propis agents han visitat els col·legis per a realitzar la part formativa teòrica, mentres que la pràctica s’ha dut a terme en el circuit de BeniKarts.

A través d’activitats, els menors de les escoles infantils Tasio i Doloretes, els col·legis de Palmerar, Santa Águeda i Liceu, i l’institut Violen Casalduch han aprés normes bàsiques de trànsit per a garantir la seguretat d’usuaris de vehicles i vianants. Estes jornades d’educació viària repassen qüestions com la importància del cinturó de seguretat, la importància de conéixer i respectar els senyals de seguretat o la necessitat de portar casc quan es va amb bicicleta o patinet i les conseqüències que poden implicar el no compliment de les normes especialment en qüestions de seguretat.

En nom del compromís amb la seguretat viària, el consistori ha aprovat també recentment la modificació de l’ordenança de trànsit que busca millorar la seguretat dels usuaris de patinets elèctrics, establint l’obligació de portar casc homologat, tindre assegurança de responsabilitat civil i ser major de 15 anys per a poder utilitzar-los. Esta norma necessària i ben rebuda per la ciutadania entrarà en vigor en les pròximes setmanes. Cal destacar que el consistori seguix amb la seua aposta pel transport sostenible, en l’actualitat compta amb més de 26 quilòmetres de carril bici.