L’objectiu d’aquestes ajudes és implantar i desenvolupar programes d’esport, activitat física i salut per a garantir la formació integral dels joves

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha convocat ajudes dirigides a centres educatius valencians per a la realització de projectes de promoció de l’esport, l’activitat física i la salut (PEAFS) en horari no lectiu, tots aquests integrats en el projecte educatiu de centre durant el curs 2019-2020.
El projecte PEAFS és el document marc que recull els objectius, les propostes i les activitats per a la promoció de l’activitat física i l’esport que es realitzaran al centre educatiu o en instal·lacions externes, i donaran coherència a l’acció educativa amb el consens de la comunitat educativa implicada.
Així, la Generalitat destinarà 700.000 euros per a fomentar i impulsar aquestes activitats i la contractació de tècnics qualificats a les escoles i instituts, una subvenció que suposa un 17% més que les ajudes concedides en la convocatòria passada, les quals van ascendir a 600.000 euros.
Els centres interessats poden presentar les seues sol·licituds fins al 15 de gener de 2020 per via telemàtica en l’enllaç següent: consultar ací.
Poden sol·licitar les ajudes els centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics, que impartisquen educació primària i secundària i que facen projectes PEAFS.
En concret, la Conselleria destinarà als centres públics 550.000 euros i per als centres concertats un total de 150.000 euros.
L’objectiu d’aquestes ajudes és implantar i desenvolupar programes d’esport, activitat física i salut per a garantir la formació integral dels joves, ja que des de la Conselleria s’aposta per la pràctica esportiva com una de les eines més eficaces per al desenvolupament personal i social dels escolars, la millora de la salut, la lluita contra el sedentarisme, la formació en hàbits de vida saludables i l’educació en valors.
Els centres que resulten beneficiaris de les ajudes seran considerats Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport (Cepafe), un reconeixement que atorga avantatges als centres com ser beneficiaris d’ajudes i subvencions, el reconeixement de la formació permanent del professorat del centre o la participació en altres programes relacionats amb l’esport com ‘Aula ciclista’, ‘Esport a l’escola’ o ‘Esport a l’escola +1h EF’.