Castelló de la Plana és un aparador de propostes artístiques durant la celebració de la XIII edició consecutiva de la Nit de L’Art, en un cartell ple d’esdeveniments que omplirà els carrers i els centres d’art el proper onze de maig des de les set de la vesprada fins a la matinada. Una ‘Nit en blanc’ primigènia encetada a Berlín a principis d’aquest segle per a poc després consolidar-se a les principals capitals d’Europa, tal com ara a la nostra ciutat on enguany s’han organitzat més d’un centenar d’activitats.

Mil·lers d’assistents gaudiran de les dos actuacions itinerants, tres instal·lacions efímeres, onze performances, una dotzena de tallers, cinquanta-tres exposicions, art multimèdia, ràdio en directe, dansa, visites guiades, tertúlies, xerrades, projectes solidaris i un concurs fotogràfic obert a tothom. Segons l’organitzadora de la Nit de l’Art, Yvonne Bacas, «ha millorat la participació ciutadana globalment, tant en quantitat com en qualitat, a més d’una ferma involucració en la solidaritat com a ressenya destacable», un canvi substancial refrendat per les paraules de la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, «en l’obligació del foment del fet cultural com a ajut al desenvolupament personal», en unes declaracions fetes a la presentació de la Nit de L’Art 2018 a l’edifici consistorial acompanyada pel delegat de l’IVC a la capital de la Plana, Alfons Ribes; el vicerrector de Cultura i Extensió Universitària de l’UJI, Wences Rambla; i l’artista plàstic Luis Bolumar.

Per al gaudiment de la Nit de L’Art recomanem fer-se amb un desplegable on situar cadascun dels plantejaments artístics i triar la millor opció. A la Bohemia participen l’equip creatiu de La Exprimidora, la fotògrafa Bárbara Traver i una intervenció en la façana d’Artinwreck. A la Direcció Territorial de Cultura i Educació s’exposarà el treball del C.E.I.P San Agustín, coordinat per l’artista Noemí Barberà. El casc antic de Castelló acull diferents propostes com ara la presentació dels darrers art-prints de Maria Griñó aTenda d’Art Porcar. Al carrer Colón, Paco Roca estrena participació amb un treball de recerca de la pintura en les seues creacions de moda. L’artista vila-realenc Pascual Cándido vestirà un maniquí amb les seues aigüades tan característiques, prenent com a model el mite del malograt dissenyador Gianfranco Ferré junt a altres reminiscències mediterrànies. Contarà amb col·laboradors de luxe com Cristina Roca, la dissenyadora Carmen Ferrer i l’ambientació musical dels arabescs i fussió d’Angelino Dj, organitzat pel Cau de l’Art. Al carrer Antoni Maura s’inaugura l’exposició fotográfica col·lectiva de la Galeria Cànem, Llindars de la memòria, un retrat de la violència viscuda a Honduras reflectida per Javier Arcenillas, així com a la façana del Mercat Central Un paseo por Pekín de Carlos Sebastià, a més d’un llarg etcètera d’iniciatives programades durant la nit.