Eiffage i Zarzoso competeixen per l’adjudicació de les obres valorades en 170.000 euros

Dues empreses han presentat les seues pliques al concurs públic de licitació de les noves oficines veïnals en el barri de Fàtima, un fet que garanteix les obres per a l’obertura d’aquest local situat al carrer 9 d’Octubre, a escassos metres de la seu actual de Sant Pau. El departament de Contractació ha rebut les ofertes de les constructores Eiffage Energia Sistemas i Construcciones Rafael Zarzoso en el termini habilitat.

La mesa de contractació es reunirà en els pròximes dies per a baremar cadascuna de les propostes i adjudicar el contracte d’obres una vegada que entre en vigor el pressupost municipal de 2023. No en va, aquests treballs cofinançats al 50% per fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament d’Almassora compten amb partida pressupostària en el nou exercici.

Les obres permetran donar ús a un local sense activitat i sense compartimentar que mesura 183,63 metres quadrats en la confluència dels carrers Sant Pau i Transformador. La distribució del recinte incorporarà dependències destinades a l’Ajuntament d’Almassora, així com despatxos per a les diferents associacions, una sala de reunions, magatzems i lavabos, segons el disseny de l’arquitecte local José Manuel Martinavarro.

La constructora que guanye el concurs d’adjudicació tindrà un termini de cinc mesos per a executar els treballs, que permetran incorporar quatre despatxos (tres per a les associacions de barri i un com a dependència municipal), tres magatzems (per a les associacions) i una àmplia sala de reunions, a més dels lavabos accessibles exigits. Aquestes noves dependències tenen com a objectiu principal atendre les necessitats socials del barri i fer del seu entorn un espai més acollidor, facilitant així les relacions veïnals.

Aquesta transformació del local suposarà crear noves aules per a realitzar cursos de formació i activitats orientades a la participació del veïnat per a trobar treball, la convivència entre diferents generacions del barri, la integració dels diferents col·lectius i, molt especialment, l’atenció a les persones majors i a les dones en risc d’exclusió gràcies a noves eines inexistents fins hui.